Πέθανε ο Επστάιν που θα μπορούσε να «κάψει» το αμερικανικό κατεστημένο

επστάιν

Ο Τζέφρι Επστάιν, ο άνθρωπος ο οποίος πιστεύεται ότι με τις καταθέσεις του για το σκάνδαλο παιδεραστίας θα μπορούσε να εκθέσει σημαντικά τμήματα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ των ΗΠΑ, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό 24ωρη παρακολούθηση για τον κίνδυνο… αυτοκτονίας.

Ο Επστάιν, ο οποίος έχει το παρατσούκλι του «διαχειριστή» των χρημάτων των πλουσίων, συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσει και δυο ημέρες αργότερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση και συμμορία για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Ο Επστάιν ο οποίος δήλωνε αθώος για όλες τις κατηγορίες βρέθηκε στο επίκεντρο μιας θυελλώδους συζήτησης λόγω των πολύ στενών δεσμών του με πολιτικούς όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρίγκηπας Άντριου της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Σχολιάζοντας το θάνατο του Επστάιν ο γνωστός δημοσιογράφος του Guardian, Αντίτια Τσακραμπόρτι έγραψε ότι «αρκετοί πλούσιοι θα ξεφυσούν με ανακούφιση» από την ανακοίνωση του θανάτου ενώ θέτει το ερώτημα τι πραγματικά σημαίνει να σε έχουν σε ειδική επιτήρηση για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Η υπόθεση έχει ήδη οδηγήσει σε παραίτηση τον πρώην υπουργό Εργασίας του Τραμπ, Αλεξάντερ Ακόστα, ο οποίος το 2007 από τη θέση του εισαγγελέα της Νότιας Φλόριντας, επιχείρησε να επιβάλλει ιδιαίτερα προνομιακή συμφωνία για τον Επστάιν, ο οποίος αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης 45 ετών.

Σύμφωνα με καταγγελίες ο Επστάιν έβρισκε τα θύματά του ανάμεσα σε φτωχά ή ακόμη και άστεγα ανήλικα κορίτσια. Αρκετά από αυτά κατέληγαν στην έπαυλη 4.180 τετραγωνικών μέτρων στο Μανχάταν, όπου συχνά γίνονταν ορισμένα από τα γνωστότερα πάρτυ της υψηλής αμερικανικής κοινωνίας.

Ο Ντόναλτ Τραμπ πριν γίνει πρόεδρος είχε δηλώσει για τον Έπσταιν:«Γνωρίζω τον Τζεφ εδώ και 15 χρόνια, Τρομερός τύπος… έχει πολύ πλάκα να είσαι μαζί του. Λένε ότι του αρέσουν οι όμορφες γυναίκες όσο και σε εμένα και αρκετές από αυτές είναι αρκετά νεαρές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ο Τζέφρι ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή».

O Επστάιν κατηγορείται για ακραία ρατσιστικές απόψεις που προσέγγιζαν τις θεωρίες της ευγονικής καθώς πίστευε ότι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη είναι ο υπερπληθυσμός των φτωχών

Στο παρελθόν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ των ΗΠΑ παρουσίαζαν τον Επστάιν σαν την επιτομή του Αμερικανικού Ονείρου, λόγω της θριαμβευτικής ανέλιξης του από μια φτωχογειτονιά του Μπρούκλιν σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων επενδυτικών εταιρειών όπως η Bear Stearns.

Και μάλλον είχαν δίκιο. Ήταν η επιτομή του «Αμερικανικού ονείρου».

πηγή: info-war.gr


Πηγή