Οι Εργατικοί του Κόρμπιν δυστυχώς σε ρόλο Δούρειου Ίππου των Βρυξελλών

κόρμπιν

Ο Τζ. Κόρμπιν και οι Εργατικοί αντί να ηγηθούν ενός προοδευτικού και κοινωνικού Brexit ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τις νεοφιλελεύθερες συνταγές των Βρυξελλών και της Γερμανικής Ε.Ε, παίζουν δυστυχώς το ρόλο του Δούρειου Ίππου της ευρωενωσιακής αντίδρασης και της ενίσχυσης από τα πράγματα της πιο ακραίας πτέρυγας των συντηρητικών της Βρετανίας υπό τον Μπ. Τζόνσον.

Σε συνασπισμό καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους διαφωνούντες κυβερνητικούς βουλευτές, ο Τζέρεμι Κόρμπιν προκειμένου να αποτρέψουν έξοδο δίχως συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον πρώην υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Χάμοντ βάζει στο στόχαστρο η Ντάουνινγκ Στριτ, κατηγορώντας τον ότι ηγείται ομάδας πρώην υπουργών και βουλευτών που συνεργάζονται με τις Βρυξέλλες προκειμένου να δυναμιτίσουν την θέση της κυβέρνησης. Θεωρεί τους “αντιφρονούντες“, όπως τους αποκαλεί, φιλοευρωπαϊστές του Συντηρητικού Κόμματος, υπεύθυνους για την αδιάλλακτη στάση των Βρυξελλών, οι οποίες τηρούν εν αναμονή της αποτροπής σκληρού Brexit από το κοινοβούλιο.

Αφορμή, για τον εκνευρισμό του κυβερνητικού επιτελείου απετέλεσε άρθρο του Φίλιπ Χάμοντ στους Τάιμς στο οποίο προειδοποιεί πως η έξοδος δίχως συμφωνία οδηγεί στην κατάτμηση της Βρετανίας και την περιθωριοποίηση της ενδοσκοπούσας Αγγλίας.

Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση;

Εκμεταλλευόμενος την σφοδρή αντιπαράθεση στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, αποστέλλει επιστολή στα μικρότερα κόμματα, καλώντας τα σε κοινό μέτωπο προκειμένου να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, την οποία αποκαλεί αντιδημοκρατική και παράνομη.

Καλεί τους αντιπολιτευόμενους στην ολέθρια στρατηγική της εξόδου δίχως συμφωνία, σε συστράτευση, σε υπερψήφιση της προτάσεως μομφής που θα θέσει το Εργατικό Κόμμα, πριν την λήξη της προθεσμίας αποχώρησης και στήριξη κυβερνήσεως εθνικής ενότητας, η οποία θα ζητήσει νέα παράταση της εφαρμογής του άρθρου 50 περί αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προκηρύξει νέο δημοψήφισμα το οποίο θα περιλαμβάνει και την επιλογή παραμονής στην Ε.Ε.

Το βέβαιο είναι πως μετά από μια περίοδο χάριτος δύο εβδομάδων, έχει ξεκινήσει ο Γολγοθάς της κυβέρνησης. Θα δικαιωθεί η αδιάλλακτη στάση της, θα υποχωρήσει ή θα επιτρέψει την άτακτη έξοδο της χώρας δίχως συμφωνία;


Πηγή