Νέες πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Άρτα–Μάχη με φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα

πυρκαγιές

Μετά τη μάχη με τις φλόγες που έδωσαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό, νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας, σε Μεσσηνία, Άρτα και Κεφαλλονιά

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία την ώρα που το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο, καθώς έχουν ξεσπάσει νέα μέτωπα στη χώρα.

Μετά τη μάχη με τις φλόγες που έδωσαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό, νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας, σε Μεσσηνία, Άρτα και Κεφαλλονιά.

Συγκεκριμένα, φωτιά σημειώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 18 οχήματα κι από αέρος ένα αεροσκάφος και πέντε PZL.

Πρόκειται για το δεύτερο πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία, καθώς νωρίτερα είχε σημειωθεί πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Αετός Τριφυλίας. Η φωτιά ξέσπασε σε γεωργική έκταση, ενώ στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, επιχειρώντας να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki : #Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Αετός Τριφυλίας στην Μεσσηνία. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας, σε δασική περιοχή.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες. Τις προσπάθειες συνδράμουν από αέρος ένα αεροσκάφος, δύο PZL και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά καίει δασική έκταση και ελιές, ενώ προς το παρόν δεν απειλείται οικισμός.

Για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς την περιοχή.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki: #Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας. Κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, 1 Α/Φ, 2 PZL και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει 1 υδροφόρα ΟΤΑ

​Σε εξέλιξη είναι επίσης η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στον Αγκώνα Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα από όλα τα μέτωπα είναι καλή και προς το παρόν δεν εμπνέουν ανησυχία για κίνδυνο κατοικημένων περιοχών.

Σε ύφεση δύο μέτωπα στην Αχαΐα

Νωρίτερα, δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το μεσημέρι στις περιοχές Μπούκα και Φώσταινα της δυτικής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ώστε να ελεγχθούν πριν απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, και τα δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση.

Στην περιοχή Μπούκα επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη Φώσταινα επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήταν άμεση η βοήθεια του που παρείχε ο δήμος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ειδικά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μπούκα.

Όπως εξήγησε, εστάλη αμέσως το βυτιοφόρο όχημα του δήμου, χωρητικότητας 18 τόνων νερού, το οποίο μπορεί να γεμίζει ταυτόχρονα με νερό τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, είπε ότι είχε σταλεί και λεωφορείο του δήμου για να μεταφέρει τους κατοίκους, σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκκενωθεί η κοινότητα, ενώ, όπως προσέθεσε, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονταν και οι εθελοντές.


Πηγή