Βρετανική δημοσκόπηση: Ενισχύεται ο Τζόνσον, καταρρέουν οι Εργατικοί

δημοσκόπηση

Η κίνηση του Μπόρις Τζόνσον να βάλει λουκέτο στη Βουλή για να διασφαλίσει ότι το Brexit θα γίνει πραγματικότητα φαίνεται ότι απέδωσε αφού το προβάδισμα των Τόρηδων έναντι των Εργατικών σχεδόν διπλασιάστηκε σε χθεσινή δημοσκόπηση κι η πλειοψηφία θεωρεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε καλά που ενέκρινε το αίτημα του πρωθυπουργού.

Αυτό διαπιστώνεται με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τη μεγάλη εταιρεία Survation, για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ένας στους πέντε ψηφοφόρους των Εργατικών θεωρεί ότι ο συντηρητικός πρωθυπουργός κάνει καλή δουλειά και ότι έχει μεγαλύτερη επαφή με τους πολίτες απ’ ό,τι ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, εντείνοντας την πίεση στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η νέα αρχηγός των Φιλελευθέρων Τζο Σουίνσον θεωρείται καταλληλότερη απ’ τον Κόρμπιν για πρωθυπουργός.

Στη δημοσκόπηση οι Τόρηδες του Τζόνσον εξασφαλίζουν ποσοστό 31% έναντι 24% των Εργατικών, διευρύνοντας κατά τρεις μονάδες το προβάδισμά τους σε σχέση με προηγούμενη σφυγμομέτρηση της ίδιας εταιρείας της 11ης Αυγούστου. Οι Φιλελεύθεροι έρχονται τρίτοι με 21% και το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ τέταρτο με 14%.

Ωστόσο, η κοινή γνώμη είναι διχασμένη ως προς το κλείσιμο της Βουλής, με το 40% να θεωρεί ότι ο Τζόνσον έκανε λάθος και το 39% να εγκρίνει την κίνησή του. Εντούτοις, ένα 52% είπε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε τη σωστή απόφαση, ενώ μόλις ένας στους τρεις (29%) θεωρεί ότι έπρεπε να απορρίψει το αίτημα του πρωθυπουργού.


Πηγή