Βουλή: Αυστηρές συστάσεις Τασούλα για την επιχείρηση τσιγάρο stop

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποφασισμένος να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο στο Κοινοβούλιο εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Βουλής, που μετά την πρόκληση του Παύλου Πολάκη να αναρτήσει φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται στο καφενείο της Βουλής με αναμμένα τσιγάρα στο τασάκι, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά προχώρησε για αρχή σε αυστηρές συστάσεις, προειδοποιώντας τους «θεριακλήδες» κι όσους έχουν συνυπευθυνότητα στην καταστρατήγηση των κανόνων ότι το επόμενο βήμα θα είναι η επιβολή κυρώσεων.
Πρώτο στάδιο συστάσεις
Πριν καν περάσει ένα 24ωρο από την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Μπεχράκη, επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, ο οποίος μέσω του ΣΚΑΪ κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να επιβάλλει ποινές στον κ. Πολάκη και το καφενείο της Βουλής, ο Κώστας Τασούλας φρόντισε να θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους, καθιστώντας σαφές ότι οι παραβάτες δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.
Προειδοποίηση για πρόστιμα και ανάκληση άδειας στο καφενείο
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε σήμερα τον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής για δύο παλαιότερες εγκυκλίους πρώην Γενικών Γραμματέων της Βουλής το 2011 και φέτος επί ΣΥΡΙΖΑ, για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής τακτικής στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος θεωρείται συνυπεύθυνος για τους παραβάτες και τιμωρείται με πρόστιμο από 500 ευρώ, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανάκληση της άδειάς του εάν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.
Βιδωμένα τασάκια από Δευτέρα στον μικρό εξωτερικό χώρο καπνιζόντων
Ως μέτρο αποτροπής, και προκειμένου ο ίδιος να μην πληρώσει τα «σπασμένα» των αμετανόητων αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την προσεχή Δευτέρα τα τασάκια που βρίσκονται στον μοναδικό μικρό χώρο καπνιζόντων έξω από το καφενείο της Βουλής, να βιδωθούν, ώστε να είναι σταθερά και να μην είναι δυνατή η μετακίνησή τους στο εσωτερικό, που μπορεί να οδηγήσει σε ευτράπελα «κυνηγιού» όσων δεν συμμορφώνονται.
Κενό για τους «θεριακλήδες» βουλευτές – Εξετάζεται αλλαγή του Κανονισμού
Την ίδια ώρα πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής, διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό ως προς την τιμωρία παραβατών βουλευτών, την οποία εξετάζει εάν θα αντιμετωπίσει με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ή του Κανονισμού Δεοντολογίας των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας.
Προειδοποιητικά πυρά και στους υπαλλήλους της Βουλής
Εκτός από τον επικεφαλής του καφενείου πάντως προειδοποιητικά πυρά δέχτηκαν από τον κ. Τασούλα και υπηρεσιακούς παράγοντες και οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι επίσης οφείλουν να συμμορφωθούν με την απαγόρευση καπνίσματος στα γραφεία και όλους τους κλειστούς χώρους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή χρηματικού προστίμου.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η επιχείρηση «τσιγάρο στη Βουλή stop» έχει ξεκινήσει ήδη, με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας, ώστε έως τέλος καλοκαιριού η καθολική απαγόρευση του να εφαρμοστεί στο ακέραιο.


Πηγή