Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια

αστυνομική

Επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη και στεγάζουν πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιεί από τα ξημερώματα η ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια.

Περισσότερα από 100 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν συλληφθεί έως τώρα κατά την αστυνομική επιχείρηση, σε τέσσερα υπό κατάληψη κτίρια.

Τα δύο από αυτά, όπου διέμεναν σχεδόν όλοι, ήταν στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Παράλληλα, σε άλλο κτίριο στην οδό Καλλιδρομίου βρέθηκαν τρία άτομα, ενώ το τέταρτο στην οδό Φωτήλα ήταν άδειο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί, σε μια επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού της νέας κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και ήδη κυκλοφορεί αφίσα με το σύνθημα «Να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης ενάντια στην επερχόμενη κατασταλτική εκστρατεία», που καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ως «αλληλεγγύη στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις».


Πηγή