Τσιάρας στον ΣΚΑΪ: Ειδικά τμήματα επενδύσεων στα δικαστήρια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας από τους στόχους της σημερινής κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ειδικά τμήματα μέσα στα δικαστήρια που θα εξετάζουν ζητήματα επενδύσεων προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η ανάκαμψη της χώρας, είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
Επιπλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε ως προτεραιότητες την αντιμετώπιση των παθογενειών που αφορούν στην καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης και της πολυνομίας,
Η ελληνική Δικαιοσύνη ανασυγκροτείται και επανέρχεται η αίσθηση της ανεξαρτησίας που πρέπει να έχουν οι πολίτες μέσα από την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.
Για τους ποινικούς κώδικες ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τους άλλαξε η προηγούμενη κυβέρνηση με την ΝΔ να εκφράζει την αντίθεση της σε συγκεκριμένα κρίσιμα άρθρα με τα οποία δίνεται η δυνατότητα να αποφυλακίζονται καταδικασθέντες.
Ο Κώστας Τσιάρας υποστήριξε ότι το σωφρονιστικό σύστημα παρουσιάζει κόπωση και υπάρχει δέσμευση από τον πρωθυπουργό για αναμόρφωση του με το χτίσιμο νέων φυλακών.
Αναφορικά με την ηγεσία της Δικαιοσύνης ο Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι μέχρι την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα πρόσωπα των ανώτατων δικαστηρίων.


Πηγή