Σάλος στην Κύπρο, ερωτήματα για καταγγελίες εμπλοκής του Προέδρου σε ξέπλυμα

καταγγελίες

Σε σημερινή του δήλωση για δημοσίευμα που εμπλέκει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε ύποπτες διαδρομές χρημάτων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνει ότι τα όσα αναφέρονται ως «ευρήματα» σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του εξωτερικού υπήρξαν αντικείμενο συστηματικής διερεύνησης από τις αρμόδιες ερευνητικές και ανακριτικές αρχές πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και οι Η.Π.Α. και εις ουδεμία περίπτωση είτε το όνομα του Προέδρου είτε του πρώην δικηγορικού γραφείου του δεν ευρέθη υπό διερεύνηση ως εμπλεκόμενο, όπως κακώς -όπως υποστηρίζει- αναφέρεται με τους ψευδείς ισχυρισμούς που καταγράφονται στην εν λόγω ιστοσελίδα.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει όμως τη λύπη και την απογοήτευσή του διότι ευρέθη κυπριακό έντυπο που αναδημοσιεύει τους σχετικούς λιβέλλους ενισχύοντας την επιχειρούμενη δυσφήμιση της χώρας μας και του ιδίου του Προέδρου» τονίζει.

Και καταλήγει: «Όσον αφορά ανάλογη ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, τα σχετικά ερωτήματα που θέτει μπορεί να απαντηθούν μέσα από δηλώσεις που είχε κάνει ο τότε αρμόδιος υπουργός κ. Νεοκλής Συλικιώτης εξηγώντας πώς και γιατί παραχωρήθηκε η κυπριακή υπηκοότητα για την οποία γίνεται λόγος στην εφημερίδα Cyprus Weekly το 2010. Στις δηλώσεις του εκείνες που είχε αναπαράγει σε δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα The Guardian στις 18 Μαρτίου 2013 ο κ. Συλικιώτης υπογράμμιζε ότι η συγκεκριμένη υπηκοότητα είχε παραχωρηθεί από την Κυβέρνηση επειδή “πρόσφερε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην Κυπριακή Δημοκρατία, λαμβανομένων υπόψη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του” και ότι “συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογούν την πολιτογράφηση”».

Νέα απάντηση ΑΚΕΛ:

Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την απάντηση του κ. Αναστασιάδη στις κατηγορίες διεθνών παρατηρητηρίων σε ότι αφορά υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος“, σημειώνεται σε νέα ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

«Αντί ο κ. Αναστασιάδης να απαντήσει σε αυτές, επέλεξε να απαντήσει στα ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση και στο ΑΚΕΛ που έθεσε ερωτήματα», τονίζεται.

«Επαναλαμβάνουμε: οι κατηγορίες ήταν πολύ συγκεκριμένες και σε αυτές οφείλει να απαντήσει πειστικά ο κ. Αναστασιάδης και όχι να κρύβεται πίσω από σοφιστείες. Διερωτούμαστε γιατί επέλεξε αντί να απαντήσει σε όσα αναφέρθηκαν από το παρατηρητήριο, επιλέγει να επιτίθεται σε ορισμένους εδώ στην Κύπρο».

βασική πηγή: philenews.com


Πηγή