Πλακιωτάκης στον ΣΚΑΪ: Νέα μέτρα μετά την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι

Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πλεύση σκαφών αναψυχής στις ελληνικές θάλασσες, ειδικά όσον αφορά τον εξοπλισμό που θα πρέπει να φέρουν μετά την δύση του Ηλίου, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, στον απόηχο της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι όπου έχασαν την ζωή τους δύο άνθρωποι.
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει σχετικά μέτρα το επόμενο διάστημα, δίχως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην δημόσια ασφάλεια.
Ο οδηγός του ταχύπλοου που εμβόλισε την μικρή αλιευτική βάρκα παραμένει κρατούμενος και πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή στο Ναύπλιο την Κυριακή στις 9:00 το πρωί.
Ο 43χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν ήταν μεθυσμένος την ώρα του δυστυχήματος, ενώ ερωτήματα προκαλεί η απόφασή του να περιμένει περίπου 13 ώρες μετά την σύγκρουση προτού παρουσιαστεί στην Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου.
Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στον ΣΚΑΪ ότι τις προηγούμενες ημέρες το φουσκωτό που οδηγούσε ο 43χρονος γάλλος επιχειρηματίας έκανε πολλούς επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις ακτές.
Ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι το εν λόγω μαύρο σκάφος είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα – Σπέτσες, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.
Η προανάκριση πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό ότι το αλιευτικό δεν διέθετε φώτα ή δεν ήταν ορατό.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν αντίθετα πως ο γάλλος οδηγός, που μετέφερε ξένους τουρίστες, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε στον σταθμό μας πως πράγματι υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες αλλά πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της προανάκρισης προτού καταλήξουμε σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Η αδελφή των δύο νεκρών νοσηλεύεται διασωληνωμένη με σοβαρά τραύματα στο στήθος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».


Πηγή