Παναγιωτόπουλος: Αν η Τουρκία πλησιάσει το Καστελλόριζο θα απαντήσουμε

Intime News

Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία να μην επιχειρήσει έρευνες στο Καστελλόριζο, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα απαντήσει, απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες διεθνούς δικαίου, με στόχο το αμοιβαίο κέρδος. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στο Καστελλόριζο».
Όπως σημείωσε ο ΥΕΘΑ, από πλευράς Ελλάδας γίνονται προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ενώ σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ότι οι Τούρκοι «αισθάνονται στριμωγμένοι και ανασφαλείς». Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε μάλιστα τη σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ.
«Στρατιωτικά βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με την Τουρκία, όσο παράδοξο κι εάν ακούγεται αυτό. Η Ελλάδα έχει μόνο να προσφέρει. Να προσφέρει την εμπέδωση συναισθήματος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που διενεργούνται από την Άγκυρα, δήλωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, ενώ παράλληλα μίλησε για την δημιουργία ενός ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.
Παράλληλα, ο υπουργός χαρακτήρισε «κακή» τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος έβαλε τέλος στα σενάρια για αύξηση της στρατιωτικής θητείας που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πλάνο να παραταθεί.


Πηγή