Νέος πρόεδρος ΔΕΗ: Η κατάσταση είναι δραματική, πολύ χειρότερη όσων ξέραμε

Γιώργος Στασσής - ΙΝΤΙΜΕ

Aγώνας δρόμου της νέας διοίκησης της ΔΕΗ για να καλυφθούν άμεσα, μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, οι ανάγκες ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ της επιχείρησης.
«Τα 750 εκατομμύρια είναι ένα σοβαρό ταμειακό πρόβλημα, που δυστυχώς αυξάνεται κάθε ημέρα. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο, ώστε 24 Σεπτεμβρίου να μην έχουμε παρατήρηση στον ισολογισμό (έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young) και μετά να συζητήσουμε τα μέτρα για την ανάπτυξη της ΔΕΗ» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στασσής κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.
«Πρέπει να μας εμπιστευτούν οι τράπεζες και πάλι, με ένα μείγμα πολιτικής για να σωθεί η ΔΕΗ. Θα δούμε τι θα γίνει με τα τιμολόγια τις επόμενες ημέρες, γιατί πρέπει να λυθεί η ταμειακή δυσκολία. Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν το περιμέναμε, είναι πολύ χειρότερα από αυτά που γνωρίζαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασσής.
Ευθύνες για την τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση που τον υποστήριξε, επέρριψε από την πλευρά του ο αποπέμφθεις πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. «Επέμεινε η πρώην κυβέρνηση να συγκρατούμε τα τιμολόγια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, συμφώνησε με τα όσα έχει εξαγγείλει για την ΔΕΗ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας πάντως ότι τα όσα εφάρμοσε η διοίκηση, «τα ήθελαν η Ευρώπη και οι θεσμοί».
«Προφανώς λανθασμένες πολιτικές στη ΔΕΗ από τις προηγούμενες διοικήσεις και κυβέρνηση.. Ευθύνονται για τα άσχημα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρείας. Είμαστε εδώ να σώσουμε την ΔΕΗ» δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.


Πηγή