Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα κοντά σε κατοικημένη περιοχή

μαραθώνα

Νέα μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 15:00, σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει επί της οδού Σπηλαίου Πανός στον Μαραθώνα, όπου δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα με επιπλέον 8 πυροσβέστες. Από αέρος, στην επιχείρηση πυρόσβεσης της μεγάλης φωτιάς συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και εθελοντές, μετά και την έκκληση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για να είναι σε ετοιμότητα οι πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, δόθηκε εντολή στα οχήματα της πυροσβεστικής που βρίσκονται αυτή την ώρα επί της λεωφόρου Μαραθώνος και σπεύδουν να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, να κατευθυνθούν προς τα θερμοκήπια που βρίσκονται χαμηλά, κάτω από τη Βάση Ελικοπτέρων.

Οι καπνοί και η έντονη μυρωδιά καμένου είναι ιδιαίτερα αισθητά στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Μεγάλη κινητοποίηση και στο Ζούμπερι – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Κι ενώ η φωτιά στον Μαραθώνα είχε μόλις τεθεί υπό έλεγχο, νέα εστία ξέσπασε στο Ζούμπερι μέσα στο πλέγμα του οικισμού. Πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής τόσο επίγειες όσο και εναέριες έσπευσαν στο σημείο.

Η φωτιά έκαιγε εντός των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα και για το λόγο αυτό δόθηκε άμεσης εντολής εκκένωσης όλων των κατασκηνώσεων που βρίσκονται στην περιοχή. Χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι κάτοικοι της περιοχής, που αναστατώθηκαν από τον συναγερμό.

Ευτυχώς, λίγο μετά τις 18:30, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή.


Πηγή