Κίνα προς Βρετανία: Σταματήστε τις παρεμβάσεις στο Χονγκ Κονγκ

κίνα

Η Κίνα κάλεσε σήμερα τη Βρετανία να σταματήσει τις “παρεμβάσεις” της στο Χονγκ Κονγκ.

Την Παρασκευή, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ τηλεφώνησε στην επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, για να της ζητήσει τη διεξαγωγή μιας “πλήρως ανεξάρτητης έρευνας για τα πρόσφατα γεγονότα”, σχετικά με την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

“Η Κίνα ζητεί επισήμως από τη Βρετανία να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε δράση ανάμειξης στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας”, αντέδρασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Χουά Τσουνγίνγκ.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες Σάββατο στο Διαδίκτυο, χαρακτήρισε επίσης “εσφαλμένη” την απόφαση του Ράαμπ να τηλεφωνήσει στην Λαμ και κάλεσε το Λονδίνο να σταματήσει να “προκαλεί προβλήματα” στην πρώην αποικία του.

Το Πεκίνο καταγγέλλει ολοένα και περισσότερο τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που γίνονται εδώ και δύο μήνες στο Χονγκ Κονγκ ως υποστηριζόμενες από τη Δύση.

Σημειώνεται ότι στις διαδηλώσεις, που έχουν ως αφορμή την απόφαση να εκδίδονται στην Κίνα άτομα που διώκονται απ’ αυτήν και καταφεύγουν στο Χονγκ Κονγκ, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να υψώνεται η αποικιοκρατική σημαία της εκατονταετίας κατά την οποία το Χονγκ Κονγκ κυριαρχούνταν από τους Βρετανούς.


Πηγή