Βρούτσης: Από 6 Αυγούστου οι ασφαλισμένοι με οφειλές θα μπουν σε ρυθμιση

Από το μεσημέρι της Τρίτης (6/8), θα μπορούν όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία να τις ρυθμίσουν. Αυτό είπε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση η διαδικασία μπορεί πλέον να προχωρήσει διότι έγινε τελικά η εκκαθάριση, για την οποία υπήρχε εμπλοκή τα τελευταία δύο χρόνια.
«Κάνουμε πράξη και για τα ασφαλιστικά ταμεία τη μείωση επιτοκίων. Τα μειώνουμε για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης και έτσι για τα χρέη πάει από 5% στο 3%», είπε σχετικά με την ρύθμιση για τις 120 δόσεις, προσθέτοντας ότι όχι μόνο «υλοποιούμε μια προεκλογική δέσμευση, αλλά κάνουμε πιο εύκολο και πιο δίκαιο το περιβάλλον».
Σε ότι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Βρούτσης αφού επανέλαβε ότι είναι 450.000, τόνισε ότι με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για την ψηφιοποίηση τους προκειμένου να καταβάλλονται άμεσα. Εξήγησε ότι το υπουργείο προχωρά στην ψηφιοποίηση του ΑΜΚΑ. Στόχος του υπουργείου είναι τον Ιούνιο του 2020 να εκδοθούν ψηφιακά οι πρώτες νέες συντάξεις.


Πηγή