Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση

αλλαγές

Τρεις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με στόχο, όπως υποστηρίζει, να διορθώσει «δυσλειτουργίες του εν λόγω συστήματος».

Συγκεκριμένα, η πρώτη αλλαγή αφορά τη μείωση της εξεταστέας ύλης στη Βιολογία, τη Χημεία, την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Ιστορία και τα Αρχαία Ελληνικά.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τον ενιαίο τρόπο εξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, η οποία παραμένει ωστόσο μειώνεται ο συντελεστής βαρύτητας της Λογοτεχνίας στο 15% του συνολικού βαθμού του εν λόγω μαθήματος.

Τέλος, το υπουργείο θα νομοθετήσει την άρση της κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων».

Το υπουργείο εξαγγέλλει και «εκτενέστερες αλλαγές» στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση «τα προσεχή διδακτικά έτη, χωρίς αιφνιδιασμό και προχειρότητα, μετά από ενδελεχή μελέτη και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι οι φετινοί απόφοιτοι, εφόσον επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν φέτος.


Πηγή