Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑ

Το νέο σήμα των εργαζομένων στα προγράμματα δασικής πυροπροστασίας είναι γεγονός!

Η ομάδα δημιουργικού του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», με υπόδειξη της ομάδας «ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ», δημιούργησε το νέο σήμα που θα φέρουν εφεξής προαιρετικά οι 5.066 εργαζόμενοι στο ρουχισμό εργασίας τους.

Το σήμα έχει κατοχυρωθεί μέσω διεθνούς οργανισμού για τα πνευματικά δικαιώματα και θα το φέρουν στο ρουχισμό τους μόνο εργαζόμενοι στη δασική πυροπροστασία, αλλά και εθελοντικές ομάδες, κατόπιν έγκρισης της «ΕΝΩΣΗΣ». Το σήμα θα διατίθεται σε όποιο μεμονωμένο εργαζόμενο ή ομάδες εργαζομένων στα δασαρχεία μέσω ειδικού link που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η πυροπροστασία απαιτεί γενναίες πολιτικές αποφάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, για τη στελέχωση της δασοπροστασίας με προσωπικό μόνιμο ή τουλάχιστο πενταετούς διάρκειας, για την ορθή οργάνωση και λειτουργία του Κρατικού μηχανισμού, ώστε να λειτουργεί με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να υπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες της Κοινωνίας για προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών παράλληλα με την απαίτηση για την αποτελεσματική προστασία των δασικών πόρων και της δημόσιας περιουσίας, τη μείωση του αριθμού των δασικών πυρκαγιών καθώς και των ζημιών που προκαλούνται από αυτές.

Η «ΕΝΩΣΗ» στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των 5.066 εργαζομένων και το επόμενο διάστημα θα δώσει σκληρό αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ