ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΥΗ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

Το όραμα της  για την αναγέννηση της Ηλείας, την ανασυγκρότηση της χώρας και την ανανέωση του Δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, παρουσίασε η Εύη Βεργοπούλου χθες το βράδυ στον υπαίθριο χώρο, δίπλα από το θέατρο Απόλλων στον Πύργο. Πλήθος πολιτών παρευρέθηκε, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων.

Σε μια ξεχωριστή πολιτική ομιλία, η υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής μοιράστηκε με τον κόσμο την σκέψη της για τα προβλήματα του νομού μας και την προοπτική που πρέπει να αποκτήσει. Αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του Κιν.Αλ. και στηλίτευσε τα εκβιαστικά διλήμματα  του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η ψήφος στο Kίνημα Aλλαγής είναι η μοναδική  σοβαρή επιλογή.

Ζήτησε απο τον κόσμο να την δουν ως σύμμαχο και να της δώσουν την δύναμη να παλέψει για όσα τους απασχολούν  και όσα τους προβληματίζουν.  Τόνισε την ανάγκη στήριξης των νέων γυναικών , των μονογονεικών οικογενειών, την αντιμετώπιση της ανισότητας που στους χώρους εργασίας. Αναφέρθηκε στη σημαντικό ρόλο του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στο νομό μας και στα εργαλεία που είναι απαραίτητο το κράτος να δίνει στον αγρότη.

Παρουσίασε το σχέδιο «Ελλάδα» αναλύωντας τους βασικούς άξονες, για την ανάπτυξη, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Άσκησε αυστηρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση με σημείο αναφοράς την κατάτμιση του έργου της Εθνικής οδούς Πάτρας-Πύργου καθώς και στην ατελείωτη λίστα των απραγματοποίητων υποσχέσεων που είχαν δώσει στο λαό.  Απο την κριτική της δεν ξέφυγε η Νέα Δημοκρατία χρεώνοντάς της την περίοδο 2004-2009 που χρεωκόπησε την χώρα, την έλλειψη αυτοκριτικής και την έλλειψη σαφούς σχεδίου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Για την επόμενη μέρα, κατάδικασε την εκβιαστική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι το Κίνημα Αλλαγής θα τηρήσει μια υπεύθυνη στάση χωρίς να παριστάνει μια αντιμνημονιακή αντιπολίτευση με βασικό στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα.

Την ομιλια άνοιξε ο συντονιστής των PES Activists στον Πύργο, Αντρέας Σταματόπουλος , ο οποίος τόνισε το υψηλό αίσθημα ανθρωπιάς, την αίσθηση συντροφικότητας και αλληλεγγύης της υποψήφιας βουλευτού καθώς και την κοινή πορεία τους τα τελευταία χρόνια μέσα απο το δίκτυο Ευρωπαίων σοσιαλιστών στην Ηλεία αλλά και πανελλαδικά.

Στην ομιλία της κ.Βεργοπούλου παρέστησαν ο Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας με το Κίνημα Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος, οι συνυποψήφιοι βουλευτές με τον Κίνημα Αλλαγής στην Ηλεία κ.Χρόνης Αριστομένης, κ.Ζαφειροπούλου Δήμητρα και κ. Γιατρά Ζωή, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μπράμος Παναγιώτης και Κώστας Μητρόπουλος,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωσταριάς Δημήτρης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.Καννής Ευστάθιος και κ.Αργυρόπουλος Γιάννης, ο αναπληρωτής Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Ηλείας κ.Μανδαράκης Βασίλης, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής της τοπικής οργάνωσης Πύργου και νυν Δημοτικός σύμβουλος, κ. Παπαδημήτριου Γιάννης, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγόπουλος Γιάννης και ο νυν εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ.Θεοδώρου Νίκος και ο κ. Καραγιάννης Κώστας μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου.