1.500 νέοι ειδικοί φρουροί. Για την καταστολή “λεφτά υπάρχουν”!

φρουροί

Στην πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών προχωρά η κυβέρνηση, ενισχύοντας τον μηχανισμό κρατικής καταστολής στη χώρα μας που μετά την Κύπρο και τη Μάλτα διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών σε σχέση με τον πληθυσμό της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Eurostat, η Ελλάδα έχει 492 αστυνομικούς ανά 100.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις ευρωπαϊκές χώρες είναι μόλις 318. Κι αυτό συμβαίνει σε μια χώρα με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στους χώρους της δημόσιας υγείας, της εκπαίδευσης κ.λπ.

Είναι προφανές ότι για την κυβέρνηση της Ν.Δ. η καταστολή έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την υγεία και την εκπαίδευση. Όπως βέβαια και η εκπλήρωση πελατειακών προεκλογικών υποσχέσεων.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία η πρόσληψη των 1.500 ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα ενταχθούν στο δυναμικό της και το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη για την επιλογή τους, θα ακολουθήσει τρίμηνη εκπαίδευση και μέχρι το τέλος του έτους θα αναλάβουν υπηρεσία.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, η προκήρυξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., θα έχει εκδοθεί, πιθανότατα μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα, αφού δημοσιευτεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Ήδη είναι έτοιμα κάποια σχέδια προκηρύξεων, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία.


Πηγή