Περιοδεία Χουντή στον ΕΦΚΑ. Συνάντηση με εργαζόμενους

περιοδεία

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από τον Νίκο Χουντή, εκπρόσωπο του κόμματος και επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής και τους υποψήφιους βουλευτές Γιάννη Δούκα, Δημήτρη Σαραφιανό, Δέσποινα Σπανού και Δημήτρη Στρατούλη, συναντήθηκαν με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ ) στα γραφεία τους (Στουρνάρη 30) την Τρίτη 02 Ιουλίου 12 μ.μ. για να συζητήσουν τα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης και των εργαζομένων σε αυτήν.

Έπειτα από την συνάντηση, περιόδευσαν στα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ και συζήτησαν με τους εργαζόμενους.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων κατήγγειλαν στην αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την συγκρότηση του ΕΦΚΑ και την βίαιη ενοποίηση των επιμέρους ταμείων, που σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την σύγχυση στην νομοθεσία έχουν επιφέρει πραγματικό «χάος», με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να καθυστερούν επί χρόνια (μέχρι και 3 χρόνια) για να λάβουν την οριστική τους σύνταξη.

Ο Νίκος Χουντής εκ μέρους της αντιπροσωπείας της ΛΑΕ δήλωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει κάνει και θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη και την αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης και δήλωσε συγκεκριμένα:

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους για να υποκλέψουν την ψήφο τους.

Ευχαριστούμε κατ’ αρχή το προεδρείο της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για τη συνάντηση και την πλήρη ενημέρωση που έκανε στην αντιπροσωπεία μας και θα ήθελα να κάνω τις εξής επισημάνσεις:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζει 13η σύνταξη το βοήθημα, κατά μέσο όρο των 320 ευρώ, όταν δεν εφαρμόζει πρόσφατες ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ, με βάση τις οποίες οφείλονται στους συνταξιούχους τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επίδομα αδείας, κύριων και επικουρικών συντάξεων, δηλαδή 4 συντάξεις, που καταργήθηκαν από τα μνημόνια.

  • Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), που τα κατάργησαν υποκρίνονται ότι δεν ξέρουν τίποτε για το φόνο.
  • Η ΝΔ υπόσχεται ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά προτείνει στη θέση του ένα τριφασικό σύστημα τύπου Πινοσέτ στη Χιλή, που αφάνισε τις επικουρικές συντάξεις και μείωσε στις κύριες μέχρι και 70%.
  • Πίσω από τη βιτρίνα της ενοποίησης όλων των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ κρύβεται ένα οργανωτικό, λειτουργικό και γραφειοκρατικό χάος, που σε συνδυασμό με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού ταλαιπωρεί και βασανίζει τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους , αλλά και τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει όλα τα μνημονιακά κόμματα, που αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους ως επαίτες.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αγωνίστηκε και αγωνίζεται μαζί τους για:

  • Επαναφορά του δημόσιου – καθολικού – αναδιανεμητικού, αλληλέγγυου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
  • Ανακεφαλαιοποίησή της με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους, για την αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της από τράπεζες, κυβερνήσεις και την άρχουσα τάξη της χώρας μας.
  • Να σταματήσουν οριστικά οι μειώσεις συντάξεων και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους. Να αποκατασταθούν οι μνημονιακές απώλειες στις συντάξεις, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Να εφαρμοστούν για όλους τους συνταξιούχους οι δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν τα παράνομα παρακρατηθέντα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους συνταξιούχους
  • Ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΕΦΚΑ, που παραμένουν στην υπηρεσία με δικαστικές αποφάσεις οι οποίοι καλύπτουν στο σύνολό τους πάγιες και διαρκείς ανάγκες περισσότερο από μια δεκαετία.

ΤΩΡΑ οι συνταξιούχοι ΞΕΡΟΥΝ:

  • Ότι η ΛΑϊΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στάθηκε και αγωνίστηκε δίπλα τους, όταν οι άλλοι (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) από το 2010 μέχρι σήμερα τους αφαιρούσαν με τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων τους περισσότερα από 50 δις ευρώ.
  • Ποιους πρέπει να τιμωρήσουν και ποιούς να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους.

Καλούμε τους συνταξιούχους να αναδείξουν στις κάλπες Ισχυρή τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στην βουλή και στην κοινωνία, gια να δυναμώσει η φωνή τους και οι αγώνες τους για να πάρουν πίσω όσα τους έκλεψαν.»

Περιοδεία του Νίκου Χουντή και αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Τετάρτη 3/7/2019 11.00πμ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από το Νίκο Χουντή, εκπρόσωπο της Λαϊκής Ενότητας και υποψήφιο στην Α΄ περιφέρεια Αθηνών και από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας της Λαϊκής Ενότητας, θα επισκεφθεί την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019 11.00πμ το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του νοσοκομείου.


Πηγή