Παραδόθηκαν στο σερβικό στρατό νέα ρωσικά άρματα

σέρβικο

Σε τελετή θερμής υποδοχής, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αλλά και του Ρώσου νέου πρέσβη στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Βότσαν – Καρτσένκο, παρουσιάστηκαν χτες στη σερβική πόλη Νις, όπου έχει την έδρα του το ρωσοσερβικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 30 ρωσικά άρματα μάχης T-72B3 και άλλα 30 τεθωρακισμένα οχήματα ΒRDM-2.

Η χθεσινή τελετή σηματοδότησε, το τέλος των διπλωματικών διεργασιών και αντεγκλήσεων του Βελιγραδίου και της Μόσχας με το Βουκουρέστι, καθώς η Ρουμανία εμπόδισε τη μεταφορά των αρμάτων και οχημάτων, μέσω του Δούναβη, λόγω των κυρώσεων της Ε.Ε.

Τα ρωσικά οχήματα που δόθηκαν ως στρατιωτική βοήθεια προκάλεσαν δηλώσεις ικανοποίησης από τον Σέρβο πρόεδρο που ευχαρίστησε θερμά τη Ρωσία για την «ενίσχυση της μάχιμης ικανότητας του σερβικού στρατού», αλλά και τον Ρώσο ομόλογό του προσωπικά, λέγοντας: «Σε ευχαριστούμε πρόεδρε Πούτιν. Δεν πληρώσαμε για αυτά. Τα πήραμε ως δώρο. Είναι σημαντικό να το γνωρίζουν αυτό οι πολίτες!». Ο Ρώσος πρέσβης στη Σερβία από την πλευρά του τόνισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει την υποστήριξη της Σερβίας, εκτιμώντας ότι η ενίσχυση του σερβικού στρατού «είναι ενίσχυση της ασφάλειας της περιοχής».


Πηγή