Μόσχα καλεί Ιράν σε αυτοσυγκράτηση

καλεί

Η Ρωσία κατανοεί τον λόγο πίσω από τις κινήσεις του Ιράν σε σχέση με τη συμφωνία για τα πυρηνικά, αλλά προτρέπει την Τεχεράνη να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να περιπλέξουν περαιτέρω την κατάσταση.

Ο γενικός απεσταλμένος της Μόσχας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, απέστειλε ένα σαφές μήνυμα στο Ιράν μετά την απόφασή του να ξεπεράσει τα όρια εμπλουτισμένου ουρανίου που ορίζει η συμφωνία για τα πυρηνικά.

Όπως δήλωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, η Ρωσία καταλαβαίνει τους λόγους των κινήσεων του Ιράν συστήνει στην Τεχεράνη να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να περιπλέξουν κι άλλο την κατάσταση.

«Καταλαβαίνουμε τα μέτρα που έλαβε (το Ιράν), τους λόγους που ώθησαν τους Ιρανούς να τα λάβουν. Καλούμε το Ιράν να αποφύγει περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση όσον αφορά την πυρηνική συμφωνία», ανέφερε ο Ουλιάνοφ.

Σύμφωνα με τον Ουλιάνοφ, η απόφαση του Ιράν να αυξήσει τα επίπεδα εμπλουτισμένου ουρανίου δεν ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς, καθώς η Τεχεράνη ενεργεί με διαφάνεια.

Θα είναι δυνατόν να καθοριστεί το κατά πόσο το Ιράν αύξησε το όριο εμπλουτισμένου ουρανίου σε λίγες μέρες, πρόσθεσε.

«Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει χώρος για να συνεχιστούν οι διπλωματικές προσπάθειες και θα συνεχιστούν», επεσήμανε.


Πηγή