Κύκλοι ΥΠΟΙΚ κατά Στουρνάρα: Βοηθά προεκλογικά την ΝΔ

INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αιχμές εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα πως συμβάλλει στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας άφησαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας που προειδοποιεί για κίνδυνο αστοχίας 0,6 μονάδων στον φετινό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα.
Τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τις εκτιμήσεις της ΤτΕ, σημειώνοντας πως το μόνο καινούργιο που έμαθαν σήμερα είναι πως ο κεντρικός τραπεζίτης είναι αντίθετος και στην ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις.
«Εάν ο κύριος Στουρνάρας είχε κάτι νέο να προσθέσει […] θα έβγαινε Δελτίο Τύπου από το υπουργείο Οικονομικών», ανέφεραν οι πηγές.
Παρέπεμψαν δε σε παλαιότερη δήλωση του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά των προβλέψεων του διοικητή της ΤτΕ:
«Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους Προϋπολογισμούς της δικής του θητείας ως υπουργού Οικονομικών , όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας Προϋπολογισμό και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει», είχε πει ο κ. Τσακαλώτος στις 15 Μαΐου.


Πηγή