Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη στα πύρινα μέτωπα

εύβοια

Δύσκολη ήταν κι αυτή η νύχτα στην Εύβοια με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς, την αγωνία των κατοίκων που είδαν τις δύο προηγούμενες μέρες τις φλόγες να πλησιάζουν στα σπίτια τους και τον τιτάνιο αγώνα των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεσή της.

Για δεύτερη νύχτα οι κάτοικοι των χωριών στην κεντρική Εύβοια έμειναν ξάγρυπνοι, αγωνιώντας για τα πύρινα μέτωπα που απειλούν τις περιουσίες τους ενώ οι πυκνοί καπνοί υποχρεώνουν πολλούς από αυτούς να απομακρύνονται από τα σπίτια τους.

Περισσότεροι από 330 πυροσβέστες με πάνω από 100 οχήματα έδωσαν και τη νύχτα που πέρασε τη μάχη προκειμένου να περιορίσουν τις εστίες και να μην πλησιάσουν κατοικημένες περιοχές. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ανάλογα με την ένταση και την κατεύθυνση του ανέμου, που ευτυχώς έχει κοπάσει.

Σύμφωνα πάντως με την ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία, η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς είναι καλύτερη ενώ οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν καταφέρει να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην περιοχή του Μακρυχωρίου, από όπου ξεκίνησε η πύρινη κόλαση.


Πηγή