Το σχέδιο Τσίπρα για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και οι νέοι «λοχαγοί»

ΙΝΤΙΜΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το στίγμα του για μια ακόμη φορά σε ότι αφορά την ειλημμένη του απόφαση και το σχέδιο του να μετεξελίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο κόμμα που θα μονοπωλήσει τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τα όσα είπε το Σάββατο στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής προσήλθε σε σύσκεψη της Προοδευτικής Συμμαχίας στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλο. Η απόφαση να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη αυτή στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου είναι απολύτως δηλωτική των προθέσεων και στέλνει ισχυρό μήνυμα για τις προθέσεις του να μην δεχθεί καθυστερήσεις και… αντιρρήσεις. Παρόντες εκτός του κ. Τσίπρα και του κ. Θεοχαρόπουλου ήταν η Λούκα Κατσέλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Στέφανος Τζουμάκας, Νίκος Μπίστης και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Share this:
Kατά τη συνεδρίαση με το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Είναι στρατηγική απόφαση και εκπεφρασμένη η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουμε μαζί σε μια θαρραλέα διαδικασία ανασυγκρότησης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό κόμμα όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών και να παύσει η κομματική αναντιστοιχία με την ευρεία κοινωνική βάση.
Το 31,53% θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου για μαχητική προγραμματική και κοινωνική αντιπολίτευση απέναντι στις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ σε βάρος των συμφερόντων της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας.
Διαπιστώθηκαν η συναντίληψη και ο κοινός στόχος για να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό, προοδευτικό κόμμα ως μια σύγχρονη πληθυντική Αριστερά. Δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ καθώς δημιουργείται η δυναμική για συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών στην διαδικασία ανασυγκρότησης».
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα ως Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας με τακτικές συνεδριάσεις, προκειμένου το φθινόπωρο, μαζί με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει σε μια ενιαία Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που θα οδηγήσει στο Συνέδριο.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
Στο συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας που συνεδρίασε σήμερα συμμετείχαν οι:
Φίλιππος Γκανούλης
Μενέλαος Γκίβαλος
Θοδωρής Δουλουμπέκης
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Τάνια Καραγιάννη
Κώστας Καραγιώργης
Ζωή Καρκούλια
Λούκα Κατσέλη
Πέτρος Κόκκαλης
Χρίστος Κοκκινοβασίλης
Θάνος Μαντίκος
Νικος Μπίστης
Θάνος Μωραΐτης
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Παναγιώτης Παναγιώτου
Γιάννης Ραγκούσης
Λάμπρος Ρώσσης
Στέφανος Τζουμάκας
Χάρης Τσιόκας
Δημήτρης Χατζησωκράτης


Πηγή