Νασράλα: Πόλεμος ΗΠΑ – Ιράν θα εξαφάνιζε το Ισραήλ από τον χάρτη

νασράλα

Το Ισραήλ δεν θα παραμείνει «ουδέτερο» σε ενδεχόμενη σύρραξη Ουάσιγκτον – Τεχεράνης, σύμφωνα με τον ηγέτη της σιιτικής παράταξης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος επισήμανε ότι ένας τέτοιος πόλεμος «θα μπορούσε να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη».

Ο Νασράλα ανέφερε, επίσης, ότι η Χεζμπολάχ έχει μειώσει τις δυνάμεις της στη Συρία καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις εκεί έχουν κοπάσει, προσθέτοντας ωστόσο ότι ορισμένοι από τους μαχητές της Χεζμπολάχ θα παραμείνουν σε σημεία σε όλη τη χώρα.

Η σιιτική παράταξη του Λιβάνου πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ και έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια του Σύρου προέδρου να επανακτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της συριακής επικράτειας.

«Δεν υπάρχουν περιοχές στη Συρία που έχουμε αποσύρει το σύνολο των δυνάμεων μας, αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη ο αριθμός των δυνάμεων μας να παραμείνει ο ίδιος», τόνισε ο Νασράλα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar.

«Έχουμε μειώσει τις δυνάμεις μας με βάση τις ανάγκες της υπάρχουσας κατάστασης», σημείωσε.

Ο συριακός στρατός του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συνέτριψε τις αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και ιρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

«Το Ιράν μπορεί να βομβαρδίσει το Ισραήλ»

Παράλληλα, αναφερόμενος στις κλιμακούμενες εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο ηγέτης της σιιτικής παράταξης υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν θα παραμείνει «ουδέτερο» σε ενδεχόμενη σύρραξη Ουάσιγκτον – Τεχεράνης.

«Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να βομβαρδίσει το Ισραήλ με δύναμη και ορμή», είπε. «Οταν οι Αμερικανοί καταλάβουν ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα μπορούσε να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη, θα αλλάξουν γνώμη», προειδοποίησε.

«Η συλλογική μας ευθύνη στην περιοχή είναι να εργαστούμε για την αποτροπή αμερικανικού πολέμου ενάντια στο Ιράν», δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έχουν κανένα συμφέρον να ξεσπάσει σύγκρουση.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη Χεζμπολάχ, χρησιμοποιώντας διαμεσολαβητές, παρά τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον αξιωματούχων του σιιτικού κινήματος.


Πηγή