Μάγδα Φύσσα για ήττα Χρυσής Αυγής: Καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο

φύσσα

«Όλοι μαζί, καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Είναι εκτός Βουλής» τόνισε η Μάγδα Φύσσα, αναφερόμενη στη μη επανεκλογή της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, έπειτα από έπειτα από επτά χρόνια παρουσία της.

Σε δήλωσή της στον «Αθήνα 9.84», η μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα σημείωσε ότι «υπάρχει μία αισιοδοξία. Όπως το έχω στο μυαλό μου, ήταν μία μαυρίλα γύρω μας, ένα μαύρο πράγμα και τώρα έχει εισχωρήσει μια ακτίνα, έχει αρχίσει να φωτίζει. Πιστεύω και με τη δικαστική απόφαση να ξεμπερδεύουμε με αυτό το μόρφωμα, να ξεμπερδέψει η κοινωνία από αυτό που λέγεται φασισμός-ναζισμός και να πάει εκεί που ήταν, στα έγκατα της γης, στις τρύπες τους. Καταφέραμε όμως κάτι. Όλοι μαζί, καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Είναι εκτός Βουλής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις χυδαιότητες που βλέπαμε μέσα στη Βουλή. Εγώ τις έχω ζήσει, όπως και όλοι όσοι είμαστε στο δικαστήριο. Με τον χαμό του παιδιού μου, τους έχω στο πετσί μου και δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από πάνω μου, αλλά ας γλιτώσει η κοινωνία από αυτούς» είπε.

Ερωτηθείσα αν το Κερατσίνι χαμογελάει λίγο περισσότερο, η κ. Φύσσα απάντησε: «Ναι σίγουρα χαμογελάει. Χαμογελάει και κλαίει μαζί».

«Από χθες το βράδυ άρχισαν να μου στέλνουν μηνύματα και θεωρούν ότι είναι δική μου νίκη, αλλά θεωρώ ότι είμαστε όλοι μαζί. Ό,τι έχουμε καταφέρει, το έχουμε καταφέρει όλοι μαζί, γιατί δεν είχαμε από πουθενά κι από κανέναν στήριξη. Γίνεται μια δίκη, η δίκη του αιώνα για εμένα, και δεν υπάρχει κάλυψη από πουθενά, ενημέρωση, μαγνητοσκόπηση της δίκης. Και μεθαύριο τα παιδιά, εάν θέλουν να μάθουν τι ακριβώς έχει γίνει, δεν θα υπάρχει κάποιο μέσο να το δουν – παρά μόνον το Παρατηρητήριο, κι αυτό με εθελοντική πρωτοβουλία. Γι’ αυτό λέω ότι η νίκη είναι όλων μας» υπογράμμισε η Μάγδα Φύσσα.

Αναφορικά με την εξέλιξη της δίκης, τόνισε πως είναι «πολύ σημαντικό ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα έλθουν με τη βουλευτική τους ιδιότητα και την έπαρση που τους διέκρινε. Θα σταματήσουν να έχουν και οι ίδιοι οι δικηγόροι τους την έπαρση που είχαν, γιατί έχουμε ακούσει πολλές φορές πως η Χρυσή Αυγή είναι το τρίτο κόμμα, πως τους έχει εκλέξει ο λαός και άλλα τέτοια… Και έτσι ήταν. Τους είχε εκλέξει και τους είχε βγάλει ο λαός, αλλά αυτό διορθώθηκε».

«Θέλω να πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και στη δίκη, και κάποια στιγμή θα δικαιωθούμε όλοι εμείς που παλέψαμε για αυτό και πάνω απ’ όλα θα δικαιωθεί ο Παύλος. Πιστεύω πως θα καταδικαστούν. Δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο Παύλος θα το αφήσει έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Το αίμα του θα τους πνίξει» κατέληξε η κ. Φύσσα.


Πηγή