“Ακρως επικίνδυνη” η κατάσταση που επικρατεί στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝ-Ρόδου

κλινική

Kραυγή απόγνωσης των γιατρών

Η κατάσταση που επικρατεί στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδουείναι άκρως επικίνδυνη”, αναφέρεται σε επιστολή καταγγελία των ιατρών, που προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν τα επιβαλλόμενα μέτρα, «η κλινική θα παραμένει για 15 μέρες κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, κλειστή».

Με αποδέκτες όσους αναφέρονται στη συνέχεια, στην επιστολή καταγγέλλονται τα ακόλουθα:

Ρόδος, 30/07/2019
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς: Γενικό Νοσοκομείο
Ρόδου, 2η ΔΥΠΕ, ΙΣΡ,
Γραφείο Υπουργού Υγείας,
Εισαγγελία Ρόδου,
Βουλευτές Δωδεκανήσου

Σας ενημερώνουμε ότι στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν Ρόδου έχουν απομείνει πλέον 2 ειδικευμένοι ιατροί για να καλύψουν 30 γενικές εφημερίες ανά μήνα, μεγάλο αριθμό επειγόντων περιστατικών, Εξωτερικά Ιατρεία καθώς και το Νεογνολογικό Τμήμα.
Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες χωρίς καμία ενέργεια από το Νοσοκομείο για την επίλυση του προβλήματος.

Πλέον, έχουν εξαντληθεί όλα τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα και μετά λύπης σας ανακοινώνουμε ότι η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
Παράλληλα, οι ειδικευόμενοι ιατροί 3 σε αριθμό, καλύπτουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ με 3 και 4 εφημερίες πλέον του πλαφόν τους χωρίς αντιρρήσεις, κάτι που τους τιμά, έχοντας όμως και αυτοί ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά τους.

Συνεπώς, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το διορισμό ή την απόσπαση από άλλο νοσοκομείο με την διαδικασία του κατεπείγοντος ενός τουλάχιστον ειδικευμένου και ενός ειδικευόμενου ιατρού ή την εφαρμογή της απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ για εφημέρευση ιδιώτη παιδίατρου με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. (Αριθμός Πρωτοκόλλου ΔΑΑΔ28431/14-05-19).

Σε διαφορετική περίπτωση, η Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Ρόδου θα παραμένει για 15 ημέρες κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, ΚΛΕΙΣΤΗ.


Πηγή