ΑΠΕΤΡΑΠΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τους: Δημήτριο Καραγεωργόπουλο – Μέλους ΔΣ & Εκπρόσωπου Τύπου ΓΣΕΕ, Σιδέρη Κωνσταντινίδη – Μέλους ΔΣ ΟΙΥΕ & ΕΚΘ, Χάρη Κυπριανίδη – Μέλους ΔΣ ΕΚΘ, με την υποστήριξη και το συντονισμό του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη – Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αλλά και με την παρουσία εκπροσώπων του Πανελλαδικού Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων και του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», συναντηθήκαμε, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» στη Θεσσαλονίκη.

Οι καθαριστές και οι καθαρίστριες του ως άνω Νοσηλευτικού Ιδρύματος βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη αντιμέτωποι με την απόλυση, καθώς η διοίκηση προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, μέσω ενός διαγωνισμού που αγνοούσε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Ζητήσαμε από τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και ακολούθησε συνάντηση με τη Διοίκηση του «Παπανικολάου». Σήμερα το πρωι πληροφορηθήκαμε ότι μετά την παρέμβασή μας όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν στα καθήκοντα τους.

Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία, ο αγώνας για αναγνώριση των παγίων και διαρκών αναγκών στις υπηρεσίες, σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας, είναι αγώνας του συνόλου των δυνάμεων των «ΕΝΩΝΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ» και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

Τόσο η Κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και ένταξης των χιλιάδων εργαζομένων στις ως άνω υπηρεσίες, με μόνιμη, ασφαλή και καλά αμειβομένη σχέση εργασίας.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ