Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση προσέρχονται την Κυριακή οι έλληνες πολίτες.
Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.
Οι εκλογείς θα ψηφίσουν στα ίδια τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στον πρώτο γύρο, την προηγούμενη Κυριακή.
Στον β’ γύρο θα λάβουν μέρος μόνον οι δύο συνδυασμοί που την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά. Κάλπες θα στηθούν μόνον σε Δήμους και Περιφέρειες όπου κάποιος υποψήφιος δεν συγκέντρωσε πάνω από το 50% από τον πρώτο γύρο.
Ως εκ τούτου αυτήν την φορά οι πολίτες δεν θα σημειώσουν με σταυρό τους δημοτικούς συμβούλους της προτίμησής τους. Πάντως ψηφοδέλτια που θα φέρουν σταυρούς δεν θα θεωρηθούν άκυρα, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών.
Μεταξύ άλλων κρίνονται οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιά, όπως και η περιφέρεια Αττικής.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής Αρχής.
Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν επιδεικνύοντας αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Οι υπηρεσίες έκδοσης ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα ανά την επικράτεια θα είναι ανοιχτά από τις 7:00 έως τις 19:00. Με το ίδιο ωράριο θα λειτουργήσουν τα τμήματα διαβατηρίων για παραλαβή εγγράφων.
Εκλογές 2019 στον ΣΚΑΪ
Η κάλυψη της ημέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα αρχίσει στις 6:00 το πρωί με τον Γιώργο Αυτιά. Στις 9:00 το πρωί θα ακολουθήσουν ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου, ενώ από τις 11:00 έως τις 13:00 την σκυτάλη θα αναλάβουν ο Τάκης Χατζής και ο Δημήτρης Καμπουράκης.
Στις 14:00 αρχίζει το αναλυτικό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου.
Στις 18:00 η Σία Κοσιώνη δίνει το σήμα εκκίνησης της εκλογικής βραδιάς. Μαζί της, ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Βασίλης Χιώτης, ο Τάκης Χατζής, ο Παντελής Καψής, ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Νίκος Φιλιππίδης και η Ιωάννα Μάνδρου.
Στο στούντιο και ο Γενικός Διευθυντής της Pulse RC, Γιώργος Αράπογλου, για την ανάλυση των αποτελεσμάτων.
Ο δεύτερος γύρος των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών θα καλυφθεί με συνεχή ροή ειδήσεων στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ 100,3 και στο skai.gr. όπου και θα μεταδίδονται livestreaming όλες οι εκπομπές της τηλεόρασης.


Πηγή