Τα παιδιά δεν είναι πια το μέλλον του κόσμου…

παιδιά

1.600 παιδιά, έχουν πεθάνει στη διάρκεια επικίνδυνων ταξιδιών σε αναζήτηση καλύτερης ζωής…

Ένα παιδί μετανάστης, αγόρι ή κορίτσι, πεθαίνει κάθε μέρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην προσπάθεια να φθάσει στην …ασφάλεια και στον Παράδεισο της Δύσης… ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ανέφερε σήμερα ότι τουλάχιστον 32.000 μετανάστες παγκοσμίως, περιλαμβανομένων 1.600 παιδιών, έχουν πεθάνει στη διάρκεια επικίνδυνων ταξιδιών σε αναζήτηση καλύτερης ζωής αφότου άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία για θανάτους και εξαφανίσεις μεταναστών το 2014.

«Παιδιά πεθαίνουν σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Αυτά τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει και αντιμετωπίζουν φοβερούς κινδύνους», δήλωσε ο Φρανκ Λάζκο, επικεφαλής του κέντρου ανάλυσης δεδομένων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που φανερώνουν μία φοβερή τραγωδία: 70 εκατομμύρια αναγκαστικά εκτοπισμένοι άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο ψάχνουν απεγνωσμένα για νέα πατρίδα, μακριά από τους πολέμους, τις σφαγές, την πείνα! Στην πλειονότητά τους είναι παιδιά!!! Το ταξίδι τους για πολλούς απ’ αυτούς, τελειώνει με τον πιο τραγικό τρόπο…

Η υπηρεσία συνοριακών περιπολιών των ΗΠΑ κατάγραψε 283 θανάτους στα σύνορα το 2018. Ακτιβιστές υποστηρίζουν πως ο αριθμός είναι μεγαλύτερος καθώς πολλοί μετανάστες που πεθαίνουν σε τμήματα του ερημικού τοπίου κατά μήκος των συνόρων μήκους 3.138 χλμ. δεν βρίσκονται ποτέ.

«Αλλά έχουμε δει να αναλαμβάνεται σχετικά λίγη ανθρωπιστική δράση προκειμένου να βοηθηθούν οι οικογένειες που έχουν επηρεαστεί απ’ αυτές τις τραγωδίες. Οι χώρες δίνουν προφανώς προτεραιότητα στην προάσπιση των συνόρων τους».

Πολλές χώρες έχουν υψώσει φράχτες για να αποθαρρύνουν τους μετανάστες και η Ε.Ε και οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τους γείτονές τους να μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που επιχειρούν να κάνουν το ταξίδι.


Πηγή