Προειδοποιήσεις για το νέο κρυπτονόμισμα Libra του Facebook

Το κρυπτονόμισμα 'Libra' που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Facebook πρέπει να σέβεται όλους τους κανονισμούς ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και πρέπει να εξασφαλίσει τραπεζικές άδειες εάν προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες, δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξή του σε περιοδικό.
Η Facebook ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει ένα νέο παγκόσμιο κρυπτονόμισμα, το Libra, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επεκταθεί στις ψηφιακές πληρωμές.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε ότι ενώ υπάρχει περιθώριο για να βελτιωθούν οι διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων, το Libra θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος.
«Οι κίνδυνοι αυξάνονται από την ανωνυμία που θα έχουν οι χρήστες του Libra», δήλωσε ο Βιλερουά σε συνέντευξή του στο γαλλικό, εβδομαδιαίο περιοδικό L'Obs, προσθέτοντας ότι το Libra θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι συναλλαγές και τα στοιχεία των χρηστών είναι απολύτως ασφαλή.
«Εάν ο στόχος είναι η επέκταση του σχεδίου πέρα από τις πληρωμές στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών, όπως οι καταθέσεις, τότε θα πρέπει να τελεί υπό ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως μια τράπεζα, με τραπεζική άδεια σε όλες τις χώρες όπου λειτουργεί. Διαφορετικά θα είναι παράνομο», δήλωσε.


Πηγή