Το συγκινητικό βίντεο που ανήρτησε η Φώφη Γεννηματά για τον πατέρα της

Τον Γιώργο Γεννηματά, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 80 χρόνια, τιμά η κόρη του Φώφη Γεννηματά με μια συγκινητική ανάρτησή της στο Facebook. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανακαλεί τις εκλογές του 1993 και τις στιγμές που έζησε με τον κορυφαίο πολιτικό και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συνδέοντας το χθες με το σήμερα.
«30 Ιουνίου 2019, 80 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Γεννηματά. Ταξιδεύοντας για την Κρήτη φέρνω στη μνήμη μου τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε στις εκλογές του 1993, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο».
»Η πλατεία ήταν κατάμεστη, με δυσκολία ανοίξαμε τις πόρτες του αυτοκινήτου και μόλις άρχισε να μιλάει, σείστηκε το Ηράκλειο. ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛΑΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Έμελλε να είναι η τελευταία του ανοιχτή ομιλία. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε στις εκλογές τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που παρέδιδε τότε μια Ελλάδα σε κρίση.
»Στη συνέχεια, ο Γιώργος Γεννηματάς, ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, πέτυχε να βάλει τις βάσεις για την οικονομική πολιτική που οδήγησε τη χώρα στην ένταξη στην ΟΝΕ εξασφαλίζοντας παράλληλα εργασιακή ειρήνη»
«Το θετικό έργο της παράταξης μας έχει σφραγίδα ανεξίτηλη. Κανείς δεν μπορεί να παραχαράξει την ιστορία. Η προοδευτική μας ταυτότητα είναι η περηφάνια μας. Ο τόπος χρειάζεται και τώρα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής» τονίζει η Φώφη Γεννηματά.


Πηγή