Σε αναμμένα κάρβουνα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το αποτέλεσμα της κάλπης

Τα στρατηγεία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν στηθεί και αναμένουν το αποτέλεσμα της τριπλής κάλπης που θα κρίνει και τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας και τα επόμενα βήματα των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στις 10:30 το πρωί της Κυριακής να ψηφίσει στην Κυψέλη, όπου διαμένει. Στην Κουμουνδούρου θα υπάρχει ενημέρωση για το πώς πηγαίνει όλη η εκλογική διαδικασία και θα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός.
Η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στήσει το προεκλογικό επιτελείο της στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, όπου θα βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θ ενημερωθεί για τα exit poll αλλά και για το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα προκειμένου να γίνει μία πρώτη αποτίμηση και να αποφασιστεί η δήλωση που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να γίνει και ο πρώτος απολογισμός για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα με το αποτέλεσμα.
Το μήνυμα που εκπέμπεται από την ΝΔ είναι ότι την Κυριακή πρέπει ο κόσμος να πάει να ψηφίσει, δηλαδή να υπάρξει συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στις 10:30 το πρωί της Κυριακής να ψηφίσει σε σχολείο της Κηφισιάς. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία της ΝΔ επί της οδού Πειραιώς και από το γραφείο του στον τρίτο όροφο θα παρακολουθήσει το αποτέλεσμα των exit poll.
Το μεσημέρι του Σαββάτου οι πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν να περάσουν χαλαρές στιγμές και παρέθεσαν γεύματα σε στελέχη των κομμάτων τους και δημοσιογράφους.
Που θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά θα ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα της στο 100ο Σχολείο Αθηνών στις 11:00 το πρωί της Κυριακής. Κοντά στα γραφεία του ΚΚΕ, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας θα ψηφίσει το πρωί και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης θα ψηφίσει στις 09:00 στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Στις 12:00 ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης θα βρεθεί στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος θα ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα του στις 09:00 το πρωί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.


Πηγή