Μπλόκο σε πρόταση Βούτση για 3τή ανανέωση 210 συμβάσεων ορισμένου χρόνου

ΑΠΕ

Από ύποπτη λόγω χρονικής συγκυρίας έως επιχείρηση προώθησης προεκλογικού «ρουσφετιού» προς άγραν ψήφων, έκρινε η αντιπολίτευση, την πρόταση του Προέδρου της Βουλής, για ανανέωση του συνόλου των 210 συμβάσεων ορισμένου χρόνου των υπαλλήλων της Βουλής για 3 χρόνια έναντι 2 που συνηθίζεται, μόλις 12 ημέρες πριν τις κάλπες της 26ης Μάιου.
Η πρόταση του Νίκου Βούτση, την οποία «μπλόκαραν» τελικώς οι αντιδράσεις ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ένωσης Κεντρώων, υποχρεώνοντάς τον να την αποσύρει, διατυπώθηκε στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης 2 υπαλλήλων ΙΔΟΧ της Βουλής (λήγει 24 Μαΐου), με τον ίδιο να προτείνει την τριετή ανανέωσή τους και την επέκταση του μέτρου στο σύνολο των ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ).
Ως ξεκάθαρα επιχειρούμενο «ρουσφέτι» με προεκλογική σκοπιμότητα και φόντο τις κάλπες των ευρωεκλογών, χαρακτήρισε την πρόταση ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αρνούμενος να στηρίξει την πρόταση του κ. Βούτση, ενώ τη διαφωνία τους λόγω της χρονικής συγκυρίας διατύπωσαν σύμφωνα με πληροφορίες και ο Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) με τον Μάριο Γεωργιάδη (Ένωση Κεντρώων).
Κατόπιν του αρνητικού μετώπου της αντιπολίτευσης, τελικώς η Επιτροπή αποφάσισε σε αυτή τη φάση την ανανέωση μόνο των δύο συμβάσεων, που είχε οριστεί στην ημερήσια διάταξη και αυτές για 2 και όχι 3 έτη, ενώ των υπολοίπων θα ανανεωθούν στην ώρα τους επίσης για δύο χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Βούτσης, προχώρησε στην κατάθεση της επίμαχης πρότασης κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, επικαλούμενος παράλληλα την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά βολές περί προεκλογικού ρουσφετιού.


Πηγή