Μεϊμαράκης: Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ που κατέγραψε άνοδο

«Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ που κατέγραψε άνοδο -και ως εκ τούτου θα έχει σημαντική παρουσία και παρέμβαση» τόνισε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ, όπου είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Αύριο μαζί με τον πρόεδρο αναχωρούμε για τις Βρυξέλλες στην πρώτη συνεδρίαση του ΕΛΚ, μετά τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι μια καθαρή νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και σ' αυτό συμβάλαμε όλοι ενωμένοι, κι εγώ προσωπικά, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις επικείμενες εθνικές εκλογές σημείωσε: «Οι πολίτες με την εντολή τους ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές. Τώρα είναι η ώρα της μάχης των εθνικών εκλογών».
Κατά τη διάρκεια τη συνάντησής τους με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, οι δύο άνδρες συζήτησαν τη στάση του κόμματος ενόψει της εκλογής οργάνων στο ΕΛΚ.
Παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) παραμένει πρώτη δύναμη στο νέο ευρωκοινοβούλιο, μείωσε σημαντικά τις έδρες από 216 σε 182, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη στατιστική προβολή για τη νέα σύνθεση του ΕΚ βάσει τελικών και προσωρινών αποτελεσμάτων σε 26 χώρες.


Πηγή