Και επιστροφές φόρων προεκλογικά

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Επιστροφές φόρων άρχισε η φορολογική διοίκηση, λίγες ημέρες πριν τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις της Κυριακής για την Ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε πως έχει δώσει τις πρώτες εντολές για καταβολή επιστροφών ύψους 20,7 εκατομμυρίων ευρώ σε 84.317 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν υποβάλει την δήλωσή τους για το έτος 2018 έως τις 12 Μαΐου.
Η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος άνοιξε φέτος στις 28 Μαρτίου. Σε αρκετές περιπτώσεις οι επιστροφές γίνονται εντός 45 ημερών μετά την εκκαθάριση, που σημαίνει ότι ειδικά για φορολογούμενους που υπέβαλαν το Ε1 από τα μέσα Απριλίου κι έπειτα η επιστροφή είναι παραδόξως πρόωρη.
Πέρυσι οι επιστροφές φόρων ήταν κάτω του στόχου κατά 962 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Η ΑΑΔΕ σημειώνει πως όσοι δικαιούχοι είχαν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό (αριθμό IBAN) θα μπορούν να αναλάβουν τα χρήματά τους από σήμερα.
Για όσους δεν έδωσαν στοιχεία λογαριασμού ή διαπιστώθηκε σφάλμα στον έλεγχο του IBAN, η επιστροφή φόρου θα είναι διαθέσιμη από 31 Μαΐου, με προσκόμιση της σχετικής ειδοποίησης σε τραπεζικό κατάστημα.


Πηγή