Την επόμενη Παρασκευή η απόφαση της Ολομέλειας για άρση ασυλίας Λοβέρδου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την επόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής την οριστική απόφαση επί του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής για την άρση ασυλίας του βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση Novartis, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.
Της απόφασης της Ολομέλειας, η οποία θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία, θα προηγηθεί η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Δεοντολογίας την Πέμπτη 18 Απριλίου, τα μέλη της οποίας θα γνωμοδοτήσουν υπέρ ή κατά της άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου, λαμβάνοντας υπόψη τους το αίτημα του ίδιου του βουλευτή να αρθεί η ασυλία του, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα και ότι πρόκειται όπως έχει καταγγείλει για σκευωρία και πολιτική του δίωξη.
Τόσο στην Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια «πακέτο» θα προωθηθούν για τη λήψη απόφασης άλλες τέσσερις δικογραφίες για την άρση ασυλίας:
-του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου μετά από μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση
-του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για δυσφήμιση
– του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή ΝΔ, Μάριου Σαλμά, για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις
-του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά μετά από προσφυγή ιδιώτη για ψευδή καταμήνυση.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Παρασκευή, εκτός από τα άμεσα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, το λόγο έχουν δικαίωμα να λάβουν εφόσον το επιθυμούν και πολιτικοί αρχηγοί.
Το κλίμα πάντως στην πολιτική σκηνή με αφορμή την υπόθεση Novartis είναι «πολεμικό» και παρότι συνήθως η απόφαση της Ολομέλειας για άρσεις ασυλίας είναι τυπική και ταχεία, στη σκιά της ασταμάτητης σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης και των καθημερινών αποκαλύψεων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής θα είναι θυελλώδης.


Πηγή