Π. Κόκκαλης: Έχω βιώματα και αναφορές από το χώρο της Αριστεράς

Για ριζοσπαστικές αλλαγές που «καλούμαστε να κάνουμε» στον προοδευτικό πόλο της Ευρώπης που συγκροτείται, έκανε λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1.
«Έχω βιώματα και αναφορές από το χώρο της Αριστεράς», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης για την υποψηφιότητά του ενώ χαρακτήρισε «ολισθηρό δρόμο» τις επιθέσεις της ΝΔ εναντίον του.
Αναφέρθηκε στον νέο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως προτιμά τον Φρανς Τίμερμανς από τον Μάνφρεντ Βέμπερ.
Ο Πέτρος Κόκκαλης ανέφερε πως η επόμενη Ευρωβουλή είναι εκείνη που θα επιλέξει πώς θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα των κοινωνικών ανισοτήτων αλλά και την υπερθέρμανση του πλανήτη, ζήτησε να αναληφθεί άμεσα δράση και τόνισε πως το θέμα και οι δράσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη πρέπει να αποκτήσουν πολιτική φωνή.
«Το ζήτημα είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά έχοντας κοινούς στόχους. Και ως χώρα και ως πλανήτης Γη. Ένας κόσμος είμαστε», ανέφερε.
«Η δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο. Κατακτάται και συντηρείται με αγώνες. Και κυρίως μέσα από τη συμμετοχή των ανθρώπων στις πολιτικές διαδικασίες», υπογράμμισε ενώ χαρακτήρισε παράδειγμα ανθρωπιάς αυτό που έγινε στον Πειραιά όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων. «Με απερίγραπτη συνεργασία μεταξύ εντελώς διαφορετικών ανθρώπων» διευκρίνησε
επισημαίνοντας πως «εμείς θέλουμε έναν κόσμο στον οποίο θα ζούμε όλοι μαζί. Aνθρώπινα!».


Πηγή