Κοτζιάς: Στηρίζει Γερουλάνο – «Παράθυρο» για μη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κόβονται… σύρριζα οι σχέσεις του Νίκου Κοτζιά με την κυβέρνηση; Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, φαίνεται να αιφνιδίασε το Μαξίμου την Παρασκευή, αφενός εκφράζοντας τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Γερουλάνο («είναι η καλύτερη επιλογή για τους Αθηναίους») αφετέρου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές!
Όπως διεμήνυσε στην κυβέρνηση, «η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο υπογραμμίσεις: χωρίς λευκή επιταγή και χωρίς να είναι επ' αόριστον».
Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι ενώ η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ στηρίζει δημάρχους σε 180 πόλεις της χώρας, εκ των οποίων οι 40 είναι «Πραττινοί» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους στηρίζει, «οι 100 είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι άλλοι 40 είναι από άλλους χώρους».
Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε δε τη δυσφορία του για τη μέχρι τούδε στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κίνησης Πράττω, τονίζοντας ότι η πολιτική κίνηση της οποίας ηγείται έχει θέσει τις προτάσεις για την αναβάθμιση του ζητήματος του πατριωτισμού και του εκδημοκρατισμού του κράτους, «όπως την διατυπώναμε στην πρότασή μας για το Σύνταγμα, που δεν την έλαβαν καθόλου υπόψη τους».
Ο τέως υπουργός τον ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι, αν τα ζητήματα που παγίως θέτει το ΠΡΑΤΤΩ ληφθούν υπόψη, «όλα θα είναι πιο εύκολα. Αν δεν ληφθούν υπόψη, δεν βλέπω το λόγο», κάνοντας την αναφορά περί «λευκής επιταγής».
Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε ότι θα αποφασίσει, «όχι μόνος μου, αλλά με την καθοδήγηση του ΠΡΑΤΤΩ και θα εξαρτηθεί από το πολιτικό περιεχόμενο του χώρου με τον οποίο θα συμπράξω». Ο τέως υπουργός εκτίμησε οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός.
Ο Νίκος Κοτζιάς ξέσπασε κατά του Πάνου Καμμένου, αλλά και κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον κατήγγειλε εκ νέου για στημένο διαγωνισμό το 2015 προκειμένου να λάβει συγκεκριμένη εταιρεία την έκδοση βίζας από το ΥΠΕΞ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών τού απάντησε, δίνοντας υπόσταση στις κατηγορίες του.
Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ενόχλησή του γιατί ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Όπως είπε, κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον «εθνικό συκοφάντη» τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου, «χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου» είπε ο κ. Κοτζιάς.


Πηγή