Γεννηματά: Είναι ρετρό πολιτική να έχεις τη δίψα για την εξουσία

ΑΠΕ

«Είναι ρετρό πολιτική να είσαι κολλημένος με την εξουσία, όπως ρετρό είναι να έχεις τη δίψα για την εξουσία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή στην ΕΡΤ 1 εξηγώντας πως αναφέρεται στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, οι οποίοι «με τις ίδιες συντηρητικές πολιτικές τσακώνονται για την καρέκλα για την εξουσία. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά».
Η κ. Γεννηματά είπε ακόμα ότι κατά την άποψή της «ό,τι έχει κοινωνικό όφελος δεν έχει πολιτικό κόστος» σημειώνοντας παράλληλα «βλέπω με μια άλλη ματιά το τι πρέπει να γίνει στη χώρα».
Αναφερόμενη στις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι μας δεσμεύουν όλους, εξηγώντας ότι «από τη στιγμή που έχουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο πολιτικής, προγραμματικών θέσεων και εκλογικής στρατηγικής οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε στο τέλος του Συνεδρίου». Χαρακτήρισε κινητήρια δύναμη του Κινήματος Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ από το οποίο, όπως σημείωσε «κρατάμε την ιστορία, τη μεγάλη προσφορά στον τόπο, τιμούμε τους ανθρώπους – ανώνυμους και επώνυμους – που πάλεψαν και έδωσαν τη ψυχή τους για τη χώρα και την Παράταξη και προχωράμε μπροστά», ενώ τόνισε πως «είμαστε η σύγχρονη έκφραση της Κεντροαριστεράς. Είμαστε η συνέχεια της ιστορικής διαδρομής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».
Τόνισε πως οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα αλλά «η απάντηση της Ευρώπης στους ακροδεξιούς, τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές». Εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι λύση για τη χώρα η επιστροφή της Δεξιάς, καθώς «είναι οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπία», σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν είναι αυτοί οι σωτήρες απέναντι στα δεινά που πράγματι προκαλεί στον τόπο η σημερινή κυβέρνηση». Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στους ισχυρισμούς Βαρουφάκη για το 2015, ενώ έκανε λόγο για μηδενική ανοχή «στη βία και το γκέτο» στο κέντρο της Αθήνας.


Πηγή