Βουλή: Πολιτική στήριξη σε Ξεπαπαδέα από τον Παπαγγελόπουλο

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και του ιδίου προς την γ.γ. διαφθοράς Νατάσα Ξεπαπαδέα διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποβάθμισε τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν την κ. Ξεπαπαδέα με κυπριακή off shore εταιρία, έκανε λόγο για ανύπαρκτη σημασία του θέματος και αναφέρθηκε σε σχετική παρόμοια λέγοντας « κοιλοπονούσε θεόρατο βουνό και γέννησε μικρό ποντικάκι».
Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κ. Ξεπαπαδέα δεν είχε καμία δραστηριότητα ως δικηγόρος, όσο ήταν ως γ.γ. Διαφθοράς αλλά ΑΛΛΑ μόνο κατά την περίοδο που ήταν ειδική συνεργάτης στο Υπ Δικαιοσύνης κάτι που είναι απολύτως νόμιμο- όπως είπε. Διέψευσε μάλιστα ότι η κυπριακή εταιρία Hi med solutions είναι off shore εταιρία , αλλά όπως είπε είναι εταιρία περιορισμένης ευθύνης, όπως διέψευσε επίσης ότι ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι ο ιδιοκτήτης της, αλλά όπως είπε δικηγόρος της.
Εκτιμώ, πρόσθεσε ο Υπουργός «εκτός από το νόμιμο και το παράνομο, το ηθικό και ανήθικο υπάρχει και το δίκαιο και το άδικο. Η κ. Ξεπαπαδέα και νόμιμα ενήργησε και ηθικά, αλλά αδικήθηκε γιατί βρέθηκε σε λάθος θέση» είπε χαρακτηριστικά.
Για ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεχάρης, υπενθυμίζοντας ότι έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και «αφήνει έκθετους την κυβέρνηση και πρωθυπουργό». Χρησιμοποιείτε – πρόσθεσε – τα ίδια τερτίπια που είναι νομικοφανή και σωστά, αλλά η αλήθεια είναι εντελώς ανάποδη από αυτά που περιγράφετε γιατί όπως σημείωσε ο βουλευτής « η κ. Ξεπαπαδέα όσο κρατούσε αυτές τις σημαντικές θέσεις ήταν και δικηγόρος off shore».
Για πολιτική διαπλοκή μεταξύ της δικηγορικής ιδιότητας της κ. Ξεπαπαδέα και των κρατικών θέσεων που κατείχε, μίλησε και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, επιμένοντας ότι ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου είχε την διαχείριση της επίμαχης κυπριακής εταιρίας που εκπροσωπούσε η κ. Ξεπαπαδέα στην Ελλάδα.
Και οι δύο βουλευτές κ.κ. Θεοχάρης και Παπαθεοδώρου συνέδεσαν την υπόθεση της κ. Ξεπαπαδέα, με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, με την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη αλλά και με τον Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά «συμβαίνουν στην αυλή του Μαξίμου» όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου και ζητώντας απαντήσεις.
Μομφή που προκάλεσε την ειρωνεία του αναπληρωτής Υπουργού Δικαιοσύνης που αναρωτήθηκε «είναι έσχατη προδοσία που προέβλεψε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές; η μοίρα φαίνεται πως έδωσε σε κάποιο πρόγονο του κ. Πετσίτη το όνομα αυτό για να μιλάμε για σήμερα για «πέτσινο» σκάνδαλο.
Παρά τις οχλήσεις πάντως των δύο βουλευτών ο κ. Παπαγγελόπουλος απέφυγε να απαντήσει λεπτομερώς για τις σχέσεις της κ. Ξεπαπαδέα και με το Δ.Σ. της εταιρίας του πατέρα της, από το οποίο έχει διαγραφεί όπως δήλωσε η ίδια και ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι η κ. Νατάσα Ξεπαπαδέα παρακολούθησε τη σύζητηση των επίμαχων επικαίρων ερωτήσεων καθήμενη στα υπουργικά έδρανα, πίσω από τον πολιτικό της προϊστάμενο και αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.


Πηγή