Έρχεται νέο πακέτο προεκλογικών παροχών από την κυβέρνηση μετά το Πάσχα

Πακέτο προεκλογικών παροχών, μέρος των οποίων θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και το υπόλοιπο εφάπαξ σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου συμφωνήθηκε οι ανακοινώσεις να γίνουν μετά το Πάσχα.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η έξοδος από το μνημόνιο έχει προσδώσει νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία και μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε τη νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάσαμε τον Σεπτέμβρη του 2018»
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πάτημα για τη νέα δέσμη παροχών είναι η υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα και του τρέχοντος έτους, με την κυβέρνηση να προγραμματίζει την επίσημη αναθεώρηση του στόχου προς τα πάνω.
Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων οι ίδιες πηγές του υπουργείου οικονομικών προανήγγειλαν εμμέσως μονομερή ενέργεια καθώς επιμένουν ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης με τους Θεσμούς στο μεταμνημονιακό πλαίσιο.
Τέλος, αποφασίστηκε η άμεση επαναφορά, από φέτος κιόλας, της έκπτωσης φόρου στην περίπτωση εφάπαξ πληρωμών φόρων προκειμένου να επιβραβευθούν οι συνεπείς φορολογούμενοι.


Πηγή