Τσίπρας: Διατηρήσαμε την κοινωνική συνοχή μέσα από διαρκείς μάχες

«Καταφέραμε την ολοκλήρωση του προγράμματος και ταυτόχρονα την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής μέσα από διαρκείς μάχες» τόνισε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη ρύθμιση του ζητήματος της προστασίας της πρώτης κατοικίας «ενάντια στις Κασσάνδρες που έκαναν λόγο για κατασχέσεις».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι μάχες μας με τους ακραίους των δανειστών έγιναν με το βλέμμα στην έξοδο από το μνημόνιο. Σήμερα βλέπουμε ότι το καταφέραμε.
«Πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο από τη μέρα που η χώρα άφησε πίσω της οχτώ σκληρά και επίπονα χρόνια. Και είναι σαφές ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο, συνιστά την αφετηρία μίας νέας εποχής. Για την Ελλάδα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Αριστερά. Μια νέα εποχή, στην οποία τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «με το 1/10 της προσαρμογής και με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και όχι τερατώδη λιτότητα, καταφέραμε να δώσουμε ώθηση στην ελληνική οικονομία και να ενισχύσουμε την κοινωνική πλειοψηφία».
«Αποδείξαμε στην πράξη ότι τελικά υπήρχε και υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση, από αυτόν την απόλυτης λεηλασίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Στη νέα εποχή, μετά τα μνημόνια τον τόνο δεν δίνει η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά τα δικαιώματα των πολλών» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «δείξαμε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων και της Δικαιοσύνης… Όλα πλέον είναι στο φως, από τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, την υγεία και τους προμηθευτές».


Πηγή