ΝΔ: Συνειδητά ψέματα Μαξίμου για το αεροπλάνο της Βενεζουέλας

Για εσκεμμένη συγκάλυψη των ενεργειών του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα κατά τις τέσσερις ώρες που βρέθηκε στην Αθήνα, το περασμένο Σάββατο, κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσίευμα που θέλει το Καράκας να είχε ζητήσει επίσημα διάθεση της αίθουσας VIP του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η ΝΔ καταγγέλλει πως τα νέα στοιχεία του «Πρώτου Θέματος» καθιστούν «φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς» της κυβέρνησης ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο προγραμματισμένου ανεφοδιασμού. Προσθέτει ότι πλέον επιβεβαιώνεται «περίτρανα» πως η κυβέρνηση απέκρυψε το αίτημα της Βενεζουέλας διαδίδοντας «συνειδητά ψέματα».
Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει τι την «συνδέει» με το καθεστώς Μαδούρο και να διευκρινίσει εάν το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει προσγειωθεί κι άλλη φορά φέτος στην Αθήνα, και εάν ναι για ποιον λόγο.
Υπό την σκιά οικονομικής κατάρρευσης και κυρώσεων το καθεστώς Μαδούρο επιχειρεί επί μήνες να αποκτήσει σκληρό συνάλλαγμα πουλώντας αποθέματα χρυσού. Βουλευτής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας έχει καταγγείλει στον ΣΚΑΪ πως η στάση Αρεάσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μάλλον έγινε στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας.
Πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών έχουν διαρρεύσει πως ο κ. Αρεάσα δεν συναντήθηκε με οιονδήποτε έλληνα αξιωματούχο κατά την παραμονή του στην χώρα μας.
Η ΝΔ καλεί επίσης το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει εάν αληθεύει το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» σύμφωνα με το οποίο και δεύτερο αεροσκάφος της Βενεζουέλας κινήθηκε στο FIR της Ελλάδας εκείνες τις ημέρες πετώντας κοντά στην Κρήτη. Δεν είναι σαφές εάν το δεύτερο αεροπλάνο προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το δεύτερο αεροσκάφος εκτιμάται πως ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, όπως ακριβώς και το Φάλκον με το οποίο ταξίδευε ο κ. Αρεάσα.


Πηγή