Αχτσιόγλου: Κατάργηση ηλικιακών περιορισμών στις συντάξεις χηρείας

«Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι συνταξιουχικές οργανώσεις αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη σημασία της οριστικής ακύρωσης των περικοπών των συντάξεων για το 2019» αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.
Μάλιστα, προσθέτει ότι, στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, ο πρωθυπουργός συζήτησε αναλυτικά για τις πραγματικές δυνατότητες ικανοποίησης αυτών και κατέστησε σαφές ότι «άμεσα θα προωθήσουμε ρύθμιση με την οποία α) καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας και β) αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης χηρείας στο επίπεδο του 70%».
«Το 2015, παραλάβαμε το ασφαλιστικό στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, μετά από 12 διαδοχικές περικοπές των συντάξεων και 400.000 απλήρωτες συντάξεις. Σήμερα, έχουμε ουσιωδώς αντιστρέψει την εικόνα αυτή. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι πλεονασματικός, έχουμε μειώσει τις συντάξεις σε εκκρεμότητα κατά 70% και το σύστημα είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο» σχολιάζει η υπουργός Εργασίας.
«Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, βάλαμε οριστικό τέλος στον κύκλο των περικοπών, πάρα τις επίμονες απαιτήσεις των δανειστών και όχι μόνο αυτό, αλλά, από 1.1.2019, προχωρήσαμε σε αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία. Αυξήσεις που θα συνεχιστούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου.
«Τέλος, άμεσα θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις, γεγονός που θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να λάβουν τη σύνταξή τους κανονικά» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.
«Για την κυβέρνησή μας, είναι αυτονόητο ότι, όσο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο δημιουργούμε, θα τον αξιοποιούμε για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως αποδεικνύουμε διαρκώς» τόνισε στην ανάρτησή της η κ. Αχτσιόγλου.


Πηγή