Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Μπακογιάννη

To ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Αθήνα Ψηλά» παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε μεγάλη ανοικτή εκδήλωση στο Μετς. Ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» περιλαμβάνει 229 πρόσωπα τα οποία προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους.
Από την παράταξη Καμίνη είναι υποψήφιοι με τον κ. Μπακογιάννη οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Βαρελάς, Γιώργος Αποστολόπουλος, Λενιώ Μυριβήλη και η δημοτική σύμβουλος Μελίνα Δασκαλάκη. Επίσης, υποψήφιοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι από παρατάξεις της τωρινής αντιπολίτευσης στον δήμο: Νίκος Βαφειάδης, Χρήστος Τεντόμας ( με μακρά πορεία στον δήμο Αθηναίων) και Νίκος Αβραμίδης.
Στο ψηφοδέλτιο είναι ακόμη η Αλεξία Έβερτ- Αλβέρτη, επικοινωνιολόγος, η Σεραφίνα Παπαδημητρίου από την action animal, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιούρκας Σεϊταρίδης, οι δημοσιογράφοι Λευτέρης Σκιαδάς, Ανδρέας Κωνσταντάτος και Πόπη Δομάζου, οι ηθοποιοί Νίκος Ορφανός (είχε εκλεγεί βουλευτής με το Ποτάμι) και Άγγελος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, η μουσικός Χριστίνα Κόκοτα, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Παπαδάκης, Βασίλης Κορομάτζος κ.α.
Το ψηφοδέλτιο χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή δυναμική ανανέωσης καθώς περίπου το 60% των υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων παίρνουν για πρώτη φορά μέρος στην εκλογική διαδικασία διεκδίκησης της ψήφου των Αθηναίων. Παράλληλα δεν λείπουν στελέχη τα οποία έχουν σημαντική και ιδιαίτερα θετική εμπειρία στον Δήμο αφού τον έχουν υπηρετήσει και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι και σήμερα.
Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι προέρχονται από αρκετές διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις οι οποίες στις προηγούμενες εκλογές ήταν αντίπαλες μεταξύ τους. Τόσο οι υποψήφιοι Δημοτικοί όσο και οι υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι εκπροσωπούν όλο το εύρος των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων έτσι ώστε σε κάθε επίπεδο διοίκησης του Δήμου να έχουν λόγο και ρόλο όλοι οι δημότες της Αθήνας. Είναι πρόσωπα με ξεχωριστές αναφορές και μάχες, καθένας για την κοινωνική αλλά και επαγγελματική ομάδα του αλλά και για την γειτονιά της Αθήνας στην οποία μένει ή εργάζεται.
Εκτός από την συγκρότηση του συνδυασμού για το Δημοτικό Συμβούλιο, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στην εκπροσώπηση των επτά Δημοτικών Κοινοτήτων καθώς για τον Κώστα Μπακογιάννη αποτελούν επτά μικρότερους ξεχωριστούς Δήμους. Γι’ αυτό το λόγο θα παρουσιαστούν σύντομα επτά ξεχωριστά προγράμματα με αποκέντρωση μέσων, πόρων και αρμοδιοτήτων, για καθεμιά από τις Δημοτικές Κοινότητες «Οι Δημοτικές Κοινότητες είναι το κύτταρο του Δήμου. Τις θέλουμε στην πρώτη γραμμή. Μαχητικές και παρεμβατικές» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά». Και πρόσθεσε: «Το ψηφοδέλτιο μας συνδυάζει την σημαντική εμπειρία στην αυτοδιοίκηση με έναν αέρα δυναμικής ανανέωσης. Έξι στους δέκα υποψηφίους συμμετέχουν πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές. Είναι άνθρωποι οι οποίοι αποφάσισαν να βρεθούμε όλοι μαζί και να βάλουν τα δυνατά τους στην προσπάθειά μας να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Είναι όμως μαζί μας και έμπειροι αυτοδιοίκητοί οι οποίοι το 2014 βρίσκονταν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Τότε ήταν αντίπαλοι και σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό της πόλης».


Πηγή