1ο υπουργικό μετά τον ανασχηματισμό – Αναφορές Τσίπρα σε Πολάκη – Στουρνάρα

«Επίσημη πρώτη», την Τετάρτη, στη 1μμ, για το νέο υπουργικό συμβούλιο που προέκυψε από τον ανασχηματισμό στη σκιά των έντονων αντιδράσεων για την ένταξη στην κυβέρνηση των κ. Μωραΐτη και Τόλκα.
Με το βλέμμα στραμμένο στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ψυχρή υποδοχή που υπήρξε και στην κυβέρνηση (Πάνος Κουρουμπλής) στις «μεταγραφές» του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα, ο πρωθυπουργός θα κάνει λόγο για «ευρύ νέο προοδευτικό κοινωνικό μέτωπο απέναντι στον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό».
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παράσχει πλήρη πολιτική στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για το θέμα των διαλόγων του με τον Γιάννη Στουρνάρα, βάλλοντας ταυτόχρονα κατά του διοικητή της ΤτΕ.
Ενόψει εκλογών, ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του (έξοδος από τα μνημόνια, νέα ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ.), σκιαγραφώντας παράλληλα τα επόμενα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της ρητορικής για δίκαιη ανάπτυξη. Ακόμη αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώπιον του Γιώργου Κατρούγκαλου που αναβαθμίστηκε σε υπουργό Εξωτερικών μετά τον ανασχηματισμό.
Ακόμα αναμένεται να εστιάσει στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος», όπως την περιέγραψε ο Θόδωρος Τσουκάτος, επικρίνοντας ΚΙΝΑΛ και ΝΔ για αφωνία στο ζήτημα.


Πηγή