Χαιρετίζει την ψηφοφορία στην Αθήνα ο Ζάεφ, χωρίς να χρησιμοποιεί όνομα

EPA/GEORGI LICOVSKI

Την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο NATO από την ελληνική Βουλή χαιρέτισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, χωρίς να χρησιμοποιήσει το παλιό ή το καινούργιο όνομα.
«Η φίλη μας, η Ελληνική Δημοκρατία, είναι η πρώτη χώρα που κυρώνει το πρωτόκολλο συμμετοχής στο NATO», έγραψε ο κ. Ζάεφ στο Twitter, προσθέτοντας πως τα Σκόπια οδεύουν «προς εγγυημένη επιτυχία».
«Είναι πιο εύκολο όταν έχεις συμμάχους, λέμε με περηφάνια πως είμαστε το NATO», προσέθεσε. Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία που εικονίζει μία καρφίτσα με τις σημαίες της ΠΓΔΜ και του NATO.

Нашиот пријател, Република Грција е првата земја која го ратификуваше протоколот за членство на нашата земја во НАТО. Одиме кон гарантиран успех. Полесно е со сојузници, гордо кажуваме дека ние сме НАТО!#WeAreNATO 🇲🇰 🇬🇷 pic.twitter.com/BJ5mYDjkz4

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) February 8, 2019

Η ψήφιση του πρωτοκόλλου ήταν η τελευταία εκκρεμότητα της Ελλάδας όσον αφορά την ενεργοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών και συνεπώς η σημερινή ψηφοφορία ανοίγει τον δρόμο για την μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Η διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO θα ολοκληρωθεί αφότου το πρωτόκολλο κυρωθεί σε εθνικό επίπεδο από όλα τα 29 κράτη-μέλη της Συμμαχίας και ενημερωθεί σχετικά η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι ο θεματοφύλακας του Συμφώνου.


Πηγή