«Μακεδονική εκστρατεία» Τσίπρα: Περιοδεία στο Βορρά για να μειώσει τη φθορά

Σε «Μακεδονική εκστρατεία», δηλαδή σε περιοδεία στη Μακεδονία, αναμένεται να αποδυθεί ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς τα ευρήματα από τις δημοσκοπήσεις έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου, και αντίθετα με τις πρώτες εκτιμήσεις η συμφωνία των Πρεσπών δε φαίνεται ότι «θα ξεχαστεί σύντομα», ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.
Τα σοβαρά επεισόδια στην Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο ομιλίας της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, απλώς κατέδειξαν ακόμα πιο έντονα την έκταση του προβλήματος, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά, που καταδεικνύουν ότι η ρητορική περί «ακροδεξιών στοιχείων» όχι μόνο δεν είναι επαρκής, αλλά και εξαγριώνει τους πολίτες της Μακεδονίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει εκλογών ο πρωθυπουργός προτίθεται να επισκεφθεί τις επόμενες εβδομάδες τη Μακεδονία για μια, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, «αδύνατη αποστολή».
Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα διασαφηνιστεί, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι το δύσκολο -έως αδύνατο- έργο της αλλαγής κλίματος στη Βόρεια Ελλάδα θα επωμιστεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, το «βαρύ χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε δημοσκοπικά εμφανές ότι τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ καρπώνεται κυρίως η ΝΔ, τη στιγμή που οι σχεδιασμοί του Μαξίμου είχαν ως στόχο τις τριβές στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «αιχμή» τη συμφωνία των Πρεσπών.
Με τη συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα καθίσταται ο πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στα Δυτικά Βαλκάνια, δήλωσε στο μεταξύ από την Αθήνα ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, αρμόδιος για τις ευρωασιατικές σχέσεις, συνεχίζοντας τις εκθειαστικές αναφορές της Ουάσιγκτον για τη συμφωνία. Παράλληλα, απέστειλε μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία πως η υλοποίηση της Συμφωνίας είναι το «κλειδί» για την ευρωπαϊκή της πορεία.


Πηγή