Καμμένος για την ορκωμοσία Κουίκ: Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε αυτά

Την οργή του Πάνου Καμμένου προκάλεσε το γεγονός ότι ο Τέρενς Κουίκ ορκίστηκε ανεξάρτητος βουλευτής, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να κάνει λόγο για πρακτικές Χούντας.
Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο κ. Κουίκ ορκίστηκε πριν από την επιστολή με την απόφαση του Νίκου Βούτση για τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του.
«Ορκίστηκε χωρίς καν τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης, ως οφείλει στο κόμμα που εξελέγη. Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κοινοβουλευτικές πηγές πάντως απαντούν ότι τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται στον Κανονισμό και γι’ αυτό, όπως επισημαίνουν, τέτοια επιστολή δεν εστάλη ούτε στον Σταυρό Θεοδωράκη όταν διαλύθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής που καταγράφουν τη διάλυση στα σχετικά βιβλία.
Άλλωστε, σημειώνεται ότι η διάλυση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας δεν έγκειται σε απόφαση του προέδρου της Βουλής, αλλά απορρέει από την ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Κουίκ είχε φραστικό επεισόδιο με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Δημήτρη Καμμένο.

Πριν πάρουμε επιστολή η απόφαση του Βρούτση για διάλυση της Κ.Ο. Των ΑΝΕΛ ο Κουίκ ορκίστηκε χωρίς καν τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης ως οφείλει, στο κόμμα που εξελέγει, αναπληρωτής και μάλιστα σαν 22 ανεξάρτητος βουλευτής. Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε . https://t.co/tOgmA7gcHb

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) 11 Φεβρουαρίου 2019


Πηγή